Innovativ og kreativ – også på eget kontor

Akustikplader i loftet i forskellige designs sætter et karakteristisk præg på de moderne erhvervslokaler hos Stoeckert Architekten GmbH i Berlin-Kreuzberg.

"Gør i morgen bedre end i dag" har været filosofien bag Stoeckert Architekten GmbH's arbejde over hele Tyskland siden 2012, som har bestået i at skabe innovative, kreative og økonomisk fornuftige løsninger både til små interiør- og boligprojekter og til større offentlige bygninger og rum.

 

Erhvervsbygning med Tetris-effekt

Siden 2018 har arkitektfirmaet haft base i en del af Alois Heinze Höfe-bygningen i Berlin-Kreuzberg, som udelukkende anvendes til erhverv. Den syv-etager høje bygning fra 1993, som er tegnet af arkitekt Julia Tophof, refererer i sin æstetik til klassiske industribygninger, men med en syvende etage, som ikke er helt gennemgående, og sin farverige facade minder den også om en enorm – og ret opsigtsvækkende – Tetris-blok.

 

Moderne kontor til kreativt arbejde

I det lyse indre er i alt 14 lejemål fordelt på omkring 6.000 kvadratmeter, herunder hovedsageligt arkitekt- og ingeniørfirmaer samt skatterådgivningsfirmaer.

Arkitektfirmaet Stoeckert Architektens lokaler rummer præcis det, som arkitekt og direktør Christian Stöckert lægger vægt på i sit eget arbejde: et område med plads til mennesker, hvor det er muligt at arbejde kreativt og føre dialoger i øjenhøjde.

 

Akustikplader i loftet som karakteristisk designelement

Store vinduespartier lukker masser af dagslys ind i de moderne indrettede kontorer, hvor lyse vægge, gulve og møbler skaber en positiv og åben atmosfære i kombination med grønne planter og andre farverige detaljer.

På enkelte kontorer sørger sorte akustikplader fra designserien Troldtekt® curves for at skabe en flot kontrast, mens deres bølgemønster også har en beroligende effekt. I andre, mere åbne kontorområder anvendes designløsningen Troldtekt® line design i grå kombineret med den klassiske akustikplade. Især her, hvor der er mange arbejdsstationer med computere på et stort område, sørger de lydabsorberende loftsplader for gode akustiske forhold.