Kontrastfuld transformation

I dag er det en spændende og inspirerende arbejdsplads uden skillevægge og med rigeligt dagslys. Men bygningen har oprindeligt været opført til industri og rummer derfor kvaliteter, som er bevaret i det moderne kontormiljø.

Troldtekt akustikplader har unikke lydabsorberende egenskaber og sikrer god akustik i f.eks. kontorbygninger
Foto: Helene Høyer Mikkelsen

På Trøjborg i Aarhus, hvor der er blevet produceret blandt andet margarine, har Sweco indrettet kontor for alle medarbejdere i Aarhus. Sweco har selv stået for transformationen, hvor vinduesbåndene i shedtaget er fint bevaret sammen med betonkonstruktionerne. Bygningen er blevet isoleret efter moderne standarder, og man har i transformationen og indretningen haft en målsætning om at følge Verdensmålene. Derfor er blandt andet flere møbler genbrugt med succes.

Dagslys

De cirka 180 medarbejdere er fordelt i åbne kontorområder langs bygningens facader. Derved får medarbejderne både dagslys fra ovenlys og facadevinduerne. Midt i bygningen ligger mange mødelokaler i forskellige størrelser, men også mere uformelle siddemiljøer til møder eller fordybelse. Her mødes de forskellige grupper af medarbejdere ved kaffemaskinen og udveksler tanker og erfaringer. De større mødebokse har også ovenlys, så de får lys fra flere retninger. Stemningen i denne del af indretningen er meget imødekommende for gæster og står i modsætning til arbejdspladsernes mere luftige rumlighed.

Balance

Boksene står som møbler i det store rum og er designet med stor sans for deres rumlige og stoflige potentiale. Trækonstruktionerne har en industriel råhed, mens Troldtekt line i felterne fremstår med stor præcision i kontrast. Troldtekts matte overflade står også i kontrast til de blanke betongulve.

Troldtekt er valgt på mange flader, som boksenes ydervægge og indervægge samt lofter, for at sikre en god akustik og et behageligt arbejdsmiljø. Samtidig opnår man i indretningen en god balance mellem helheden i det imponerende industrielle rum og den menneskelige skala, hvor de stoflige flader giver en naturlig nærhed.

”Det er meget motiverende, at vi selv har fået lov til at stå for transformationen af bygningen og indretningen af vores nye kontorhus. I al beskedhed er vi stolte af den nænsomme ombygning, som vi glæder os til at vise frem til kunder og kollegaer. Bygninger, der tidligere har været anvendt til produktion, rummer en særlig forløsende energi,” siger Steen Gissel, der er markedschef og arkitekt i Årstiderne Arkitekter.