Witt folder visionerne ud som en vifte

Lige ned til Gødstrup Sø ligger showroomet Vision, hvor Witt A/S viser sine eksklusive løsninger frem. Virksomhedens husarkitekt, Anton Christensen, har tegnet bygningen, som oppefra ligner en udslået japansk vifte.

Troldtekt Witt hvidevarer
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Ned til Gødstrup Sø, har Witt A/S placeret sit domicil. Virksomheden, som forhandler eksklusive hvidevarer og små-apparater i hele Norden, har samlet sine bygninger i det naturskønne område tæt ved Herning. Her er administration, mødefaciliteter, lager, værksted, showrooms, klinik og restaurant.

– Idet det hele er samlet i kort afstand af hinanden, knytter medarbejderne et stærkt bånd, som styrker Witt-teamet, og derved skabes et godt socialt netværk, hvilket er en meget vigtig byggesten i enhver virksomhed, skriver virksomheden selv på sin hjemmeside.

Showroomet Vision er opført i 2008. Den nu snart 89-årige arkitekt Anton Christensen har tegnet Vision i sin helt unikke streg, som matcher virksomhedens visioner. Af samme grund er Anton Christensen fortsat Witts husarkitekt.

Lysindfald og kig til søen

Showroomets 360 kvadratmeter med tilhørende terrasse er både til fremvisning af produkter, events og fotosessions. Set fra oven ligner huset en udslået japansk vifte, og ud over at være en visuelt spændende løsning, sikrer vifteformen også optimalt lysindfald samt udsigt over søen fra stort set alle rum.

– I indretningen af Vision har vi lagt vægt på at vælge eksklusive møbler, og det samme gør sig gældende for belysning, kunst og hvidevarerne i køkkenet. Huset er naturligvis udelukkende indrettet med produkter, som vi enten forhandler, distribuerer eller selv producerer, fortæller Hanne Buur Bækgaard, Project Coordinator i Witt A/S.

Akustikken i fokus

Der var fokus på akustikken under opførelsen af Vision, da huset dagligt bliver brugt til fremvisninger for kunder og jævnligt bruges til events samt virksomhedsbesøg.

– Ud over at akustikken skulle fungere optimalt, lagde vi også vægt på at finde en løsning, som passede æstetisk til resten af husets indretning, og derfor faldt valget på lofter fra Troldtekt. De lyse Troldtekt lofter giver de højloftede rum et fint spil og gør – sammen med de lyse terrazzo-klinker, at der fra gulv til loft er en meget fin rød tråd huset igennem, siger Hanne Buur Bækgaard.