Indretning skabt til stedet

Carlsbergbyen er en bydel i stor udvikling, og med den nyåbnede Alexanders Bistro lige bag elefanterne finder man et sted, der på én gang er klassisk og afslappet.

Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect MAA

Alexander Beiers tanke bag bistroen er at skabe et hverdagssted, hvor de omkringboende kan komme og slappe af med alt fra is og kaffe til drinks, salater og middag. Det er som en dagligstue i flere versioner, fordelt over flere niveauer og områder, inklusiv en stor terrasse.

Det har været væsentligt i indretningen at referere til de helt særlige omgivelser i den historiske bydel, så bygningens røde tegl er en farve, man finder i loungens møbler og den flaskegrønne farve, som er valgt til væggene, sender også hilsner til vinduesrammerne og Carlsberg. Den mørkegrønne farve giver en intensitet til rummene og understreger stedets varme, afslappede stemning. Messing og gyldne farver i lampeboblerne er en fin kontrast til den mættede grønne farve.

Bløde, hvide lofter

Indretningen har Abita stået for. De har med sikker hånd skabt balancen mellem et fint flow og ro i de enkelte områder. Bistroen ligger i den ene ende og er forbundet til terrassen. De gennemgående akustiklofter fra Troldtekt er sprøjtemalet i en hvid nuance, som kan beskrives som en lys lergrå.

I området for bordspil er desuden valgt en designløsning med Troldtekt på en væg for at forbedre akustikken yderligere. Gulvene er tilsvarende gennemgående, også ved trappetrin, hvilket giver en rolig helhed. I caféen serveres kaffe, Peter Beier is og chokolade, og her er vægfarven en mere kølig blå. Abita har også indrettet Peter Beiers caféer og kender derfor chokoladebrandet.