Moderne fransk stemning

Ved Bassin 7 på Aarhus Ø ligger Bistro Le Bleu ud til promenaden langs bassinet. Til stedet er der også udeservering, hvor gæsterne sidder ved den tilbagetrukne facade.

Menukortet er meget klassisk fransk, og hele indretningen i Bistro Le Bleu er meget tro overfor stedets navn med mange genkendelige elementer fra en typisk, fransk bistro. Spisestedet ligger i Karéerne, som primært er boligbyggeri, mens stueetagen er forbeholdt steder som Bistro Le Bleu. Lokalet er højloftet med store vinduespartier med udkig til livet langs bassin 7, og rummet opleves derfor meget luftigt og lyst. For at opnå en god akustik i bistroen, har man valgt Troldtekt akustikplader til hele loftsfladen i en sort farve, der således camouflerer de sortmalede ventilationsrør og lignende installationer. I højtalerne spilles naturligvis fransk musik.

 

Blå bistro

Bistroen er et langstrakt rum med en bar midt i rummet, som har adgang til køkkenet bagved. De fleste gæster kan sidde langs glasfacaden, mens der også er polstrede ”bænke” til større grupper langs bagvæggen. Smukke klinker på gulvet langs baren peger på rummets dybde, mens det øvrige gulv er i træ. Træ er et gennemgående materiale, som primært er mørkt træ, der giver en varme og dybde til det lyse rum. Træets farve komplimenteres smukt af de polstrede møbler i blåt. Blanke klinker på væggen bag baren, bardisk i marmor og spejle, giver også en fin modvægt til de matte, mørke træmøbler. Stolene er de tidløse Thonet stole med armlæn, mens modellen til barstole er med flet i ryggen. Den velkomponerede indretning er på én gang harmonisk og moderne for en klassisk bistro.