Atmosfæren vækker sanserne

København er kendt for restauranter i verdensklasse og cocktailbars spiller derfor også en betydelig rolle i byen. På cocktailbaren Curfew på Vesterbrogade går cocktails og indretning op i en højere enhed.

Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect, MAA

Humberto Marques er manden bag Curfew. Han er portugiser og har både international erfaring og anerkendelse som bartender. Hans sans for præcision i cocktails bærer hele stedet præg af.

Indgangen er meget hemmelighedsfuld og man bliver lukket ind i et mørkt og stemningsfyldt lokale. Den langstrakte bar er omdrejningspunkt for lokalet og bag disken arbejder bartenderne koncentreret om hver enkelt cocktail. Interiøret er elegant med mange vintage genstande og motiver fra de amerikanske 20 ’ere og 30 ’ere. Musikken er ligeledes fra denne epoke og sikre en behagelig, afslappet stemning.

Lyd og lys spiller også en rolle

Curfew er som en tidslomme i indretningen, hvor de klassiske møbler og billeder er indrammet af rå murstensvægge med en belysning, der kombinerer spots og charmerende armaturer. Det er også som om fornemmelsen af tid ophæves, godt hjulpet af det omsluttende mørke.

De sorte lofter fra Troldtekt samler rummet og understreger den elegante stil. Troldtekt lofterne giver også en god akustik i et rum, hvor der både shakes cocktails, spilles musik mens gæsterne taler sammen og nyder cocktails ved små borde. Cocktails i verdensklasse kræver også den rette atmosfære og behagelige oplevelse af stedet, så man kan sanse nuet.