Gestus med kaffeinvitation

Arkitektfirmaet COBE har kombineret receptionen med en arkitekturcafé og loungestemning. En indbydelse til omverdenen om at få et kig ind i arkitekturens verden.

God akustik på arbejdspladsen med akustiklofter fra Troldtekt
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Arkitekt- og designvirksomheder har indtaget Nordhavnens pakhuse i København og er med til at åbne området for offentligheden. Der sker dagligt forandringer på Nordhavnen, men området har fortsat et charmerende industrielt præg med kajkanter og udsigt til containere.

COBE er flyttet fra Papirøen til Nordhavnen, hvor den ikoniske The Silo, tegnet af COBE, står som et vartegn for omdannelsen af havneområdet. COBE har tidligt i processen været i dialog med Depanneur om etableringen af en café, som skulle ligge i forbindelse med den nye adresse for de 130 medarbejdere.

Ambitionen er at åbne arkitekturens verden op for offentligheden og give gæsterne et indblik i arkitekternes verden, samtidig med at de nyder god kaffe, mad, drinks og udsigten til havnekajen. For at fuldende missionen om at interagere med lokalområdet har COBE indgået et samarbejde med Depanneur – en københavner-favorit, når det kommer til lokale hangouts.

Arkitektur og mad for alle

COBE og Depanneurs samarbejde er et intermezzo mellem gaden og tegnestuen. Idéen er at skabe en hyggelig lobby-vibe, hvor man kan nyde en kop kaffe eller fyraftensdrink, læse et magasin, have et uformelt møde, købe en bog eller tage et kig på tegnestuens seneste arkitekturmodeller.

Arkitektur i forskellige størrelser blandet med god kaffe

Caféen er designet af COBE og Depanneur og tilbyder hyggelige omgivelser med både sofaarrangementer og et stort egetræsplankebord i midten, som inviterer til uformelle samtaler. Væggene er dekorede med plakater, der viser nogle af tegnestuens mange projekter taget af fotografen Rasmus Hjortshøj. Alt er til salg. Man kan både købe plakater, bøger og ting designet af COBE fra den store reol, der adskiller caféen fra tegnestuen.

Fra caféen er der direkte adgang til havnefronten med udsigt til vandet og den nye metrostation Orientkaj, som åbner i 2020 og er tegnet af COBE. Arkitekturmodellerne i caféen er mindre udgaver af COBEs bygninger og projekter, og går man en tur i Nordhavn og resten af København, kan man se bygningerne i fuld 1:1 skala.

Mødet mellem COBE og Depanneur

Caféen er det første, man møder indenfor i det højloftede pakhus, som dermed er en afslappet og imødekommende entré.

Hele indretningen af COBE er foretaget med en bevidsthed om stedets oprindelse, og samtidig er der tilføjet en gennemgående akustikregulering med hvide Troldtekt akustikpaneler mellem betonspærene og rig brug af hvide gardiner og møblement i træ.

Til trods for caféens højloftede og rustikke præg er der en meget intim stemning, som opfordrer til at slå sig ned med kaffe eller kigge på stedets arkitekturmodeller eller salg af bøger og designobjekter.