Velvære og nydelse ved flodbredden

Det tyske arkitektfirma 4a Architekten har tegnet det imponerende 4-stjernede hotel Emser Thermenhotel, som ligger lige ud til floden Lahn i den tyske delstat Rheinland-Pfalz.

Den langstrakte 5-etagers bygning med store vinduespartier og rene linjer tilpasser sig trods sin størrelse perfekt til omgivelserne og fremstår som en åben, transparent og naturligt integreret tilføjelse til byrummet. Som centralt designelement har 4a Architekten valgt en afrundet form, der rent visuelt refererer til de små glatslebne sten, der er så mange af ved flodbredden.

Udsigt mod syd

På et bruttoetageareal på mere end 7.000 kvadratmeter er der 84 dobbeltværelser, som alle vender mod syd og dermed har en storslået udsigt ud over floden Lahn. Også fra konferencerummene, restauranten og den imponerende SkyLounge på taget kan gæsterne nyde en uhindret udsigt over vandet og naturen. Fra første etage er der adgang til spabadene i nabobygningen gennem en gang.

Det rummelige parkeringshus overfor, der er indrettet helt uden forstyrrende søjler, har plads til 277 biler.

Stilfuld indretning

Lounge- og mødelokalerne samt restauranten og baren imponerer med stilfuldt interiør og indbyder til ophold. I foyeren kombineres brune lædersofaer med mørkegrønne designerlænestole. De står i kontrast til det lyse gulv og væggene i gult guld og sort og får rummet til at se moderne og hyggeligt ud på samme tid.

I konferencelokalerne med mørke borde og stole fortsætter det moderne design. Her kombineres lyse trægulve med polstrede vægelementer i mørkegrøn, dekorative tapeter og lyse gardiner foran de store vinduespartier.

Mørke loftsplader skaber hygge

Det store, lyse bar- og restaurantområde er møbleret med kongeblå møbler. I kombination med lyse trægulve og lyse vægge med lodret linjestruktur skabes der her en unik feel-good-stemning, som understreges og forstærkes af de sorte akustikplader i loftet med riller fræset ind i overfladen. De store buede elementer i guld, der er integreret i pladerne, og hvoraf nogle er indirekte belyst, giver rummene en særlig karakter.