Hesburger

Fastfoodrestauranter er et velkendt fænomen for de fleste. De drives ofte som kæderestauranter med det samme ensartede udseende, uafhængigt af deres beliggenhed. Denne restaurant i Kaskentie i nærheden af Turku i Finland er dog en smule anderledes. Den er en del af en finsk kæde, men fordi den ikke ligger i et indkøbscenter, valgte restaurantens ejer bevidst at give den sit eget særlige udtryk.

Troldtekt, Hesburger
Foto: Tommy Kosior

Som enhver anden fastfoodrestaurant har restauranten naturligvis en konstant stor gennemstrømning at gæster og dermed et højt støjniveau, som forstærkes af møblernes, gulvenes og vinduernes hårde overflader.

Denne særlige fritliggende bygning er designet som et åbent plan med spiseområde i to niveauer. Det betød ekstra store overvejelser om det store paraplyformede lofts udseende og funktion.

Troldtekt plader har givet en meget effektiv løsning til loftet, der er designet som en interessant kombination af vinklede overflader. Designerne har samtidig tilført loftet en dramatisk spindelvævseffekt ved at anvende plader med skrå kanter. De har også valgt en let fin loftplade med grov overflade, som understreger den oprindelige konstruktions naturlige karakter.

Resultatet er et utrolig flot loft, som effektivt reducerer støj fra samtaler og reflekterede lyde.