Hjemlig hotelatmosfære

I Skejby nord for Aarhus sker der en stor fortætning af virksomheder, undervisningsinstitutioner og ikke mindst hospitalet, som nu er byens største arbejdsplads. Hotel GUESTapart har i den udvikling set et lokalt behov for et anderledes hotel.

Akustikplader fra Troldtekt som vægbeklædning i hotel
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

GUESTapart tager udgangspunkt i gæstens behov og har indrettet hotellet og de 86 lejligheder med det for øje. Du kan vælge selv at lave mad i de veludstyrede lejlighedskøkkener eller spise i hotellets restaurant, ligesom mange andre ting er fleksible.

Udover restauranten og baren er hotellet indrettet med en stor lounge, konferencefaciliteter og et stort, moderne fitnessrum. Konceptet for hotellet er tænkt ind helt fra start, og udefra opleves det også som et anderledes hotel.

Bygningen er brudt op i mindre enheder og lukker sig om et gennemgående gårdrum, hvor man bevæger sig til sin lejlighed. Arkitektonisk er der både en understregning af det individuelle og det fælles, sociale ved GUESTapart.

Varm indretning

I hotellets gårdmiljø er der meget grønt, og det er også karakteristisk for hele hotellets indretning, hvor plantemiljøet er gjort til et element, der både giver stedet personlighed og hjemlighed, men også en kontrast til det ellers meget ærlige hus opført beton, stål og glas. Planterne udgør noget foranderligt og levende og i den store dagligstue, kaldet loungen, er de med til at dele rummet op.

Lofterne er bekædt med sorte Troldtekt akustikplader, som giver en dybde til rummet og en rar intimitet. Sort Troldtekt er også anvendt i fitnessrummet, konferencefaciliteterne og de lejligheder, som er dobbelthøje og har en sovehems.

Indretningen på værelserne er meget gennemført med en sikker nordisk stil og tanke for gæstens brug af lejligheden.