Jacobs fiskerestaurant i Aalborg

I maj måned åbnede den nye restaurant - Jacobs - med deres store lækre fiske- og skalddyrsbuffet. Jomfruhummere, krabbeklør, muslinger, krebs, rejer, fiskefade, røgvarer og diverse tilbehør serveret i hyggelige omgivelser på havnen i Aalborg. Inden da var lokalerne blevet totalt renoveret og indretningen skiftet ud med en charmerende blanding af nyt og gammelt.

Troldtekt, Jacobs Fiskerestaurant
Foto: Thomas Mølvig, architect

I tidernes morgen var der smørlager i den fine gamle barokinspirerede bygning. Derefter blev det øldepot for Tuborg og senere flyttede Told & Skat ind. Gennem den seneste årrække har stedet fungeret som restaurant under forskellige navne. I dag er det så Jacobs fiskerestaurant, der residerer i lokalerne, som ligger med den bedste beliggenhed, - lige på grænsen mellem by og havnefront.

Den bevaringsværdige bygning er fra 1926 og er et såkaldt længehus med meget markante hvide gavle og rødt tegltag. Det er tegnet af arkitekten Carlo Odgaard - oprindeligt som et pakhus for den første ejer C.V. Olsen, der drev et eksportfirma. En meget omfattende restaurering i 1999 - under ledelse af den Kongelige Bygningsinspektør - gav bygningen nyt liv og udløste flere priser for særligt flot og veludført arbejde.

Thomas Jensen står for den daglige drift af restauranten og han fortæller: ”Vi har skiftet hele inventaret ud. Der er gjort meget ud af at skabe en rar og nutidig atmosfære for vores gæster. Vi har været meget opmærksomme på at respektere husets oprindelige arkitektur. F.eks. har vi bevaret bygningens karakteristiske bjælkeloft og fået monteret hvidmalede Troldtekt-plader mellem de mørke træbjælker. De hvide lofter er rustikke ligesom huset i sig selv og bidrager til at gøre rummene lysere og akustisk behagelige.”