Italiensk charme i Islington

Et nyt spisested er kommet til London fra Milano. Den italienske Café Latteria, der er designet af Studio Vudafieri-Saverono Partners, er inspireret af den milanesiske kultur og stil.

Foto: Rei Moon

På moderne vis genfortolkes charmen ved de gamle italienske 'latterias' (mejeributikker), hvor man kan spise ægte, hjemmelavede retter i autentiske og traditionelle omgivelser.

Café Latteria ligger på Essex Road i Islington – et område, der har gennemgået en gastronomisk renæssance i de seneste år. Caféen, der allerede er blevet populær blandt de lokale, tiltrækker også forbipasserende med sin højrøde facade, dramatiske skiltning og store vinduesparti.

Latteria er indrettet i to niveauer, som begge er designet i 1950'er-stil og kendetegnet ved en varm og uformel stemning. Indgangen er fremhævet af to buede glasvægge, der afgrænser en lille entré. Mens stueetagen udmærker sig med sin delikatesseafdeling og livlige atmosfære, byder det lavere niveau på tre mere intime rum, herunder en hyggelig spisestue afskærmet fra larm og travlhed.

Visuelt imponeres caféens gæster af interiøret, der viser, at designerne har tænkt på hver eneste detalje, lige fra Formica-borde med aluminiumsstel, diske i zink og ternet flisegulv til rå murstensvægge og pendellamper, der er formet som dessertforme. Kombinationen af disse elementer giver caféen personlighed, som forstærkes af de dominerende hvide og røde farver, de lakerede og laminerede overflader og de polerede metalflader. I hele restauranten ses hylder og reoler i 50'ernes mejeristil, designet til at fremvise pasta, olie, syltevarer, vine og andre produkter.

God akustik kan ofte være en udfordring på travle spisesteder indrettet med hårde overflader. Syns- og lugtesansen bør forstærkes, mens høresansen helst ikke skal stimuleres for meget, og det er derfor nødvendigt at indarbejde højeffektive akustikløsninger for at minimere støj og dårlig rumklang. 

I indretningen af Café Latteria har designerne lagt særlig vægt på loftet, der er blevet beklædt med lydabsorberende Troldtekt akustikplader. Troldtekt-pladerne giver visuelt en rolig loftsflade med en flot tekstur og er samtidig med til at sikre et optimalt lydmiljø og en indbydende og varm atmosfære for caféens mange besøgende.

>> Læs mere om akustik i restauranter