Det åbne pizzaværksted

Efter en succesfuld start for den italienske restaurant Melværk i Risskov, har parret bag nu åbnet en restaurant på Aarhus Ø, som i kraft af stedet har en anden indretning.

Restaurant Melværk ligger i Nicolinehus på vestsiden med udsyn til lystbådehavnen og skoven. Tæt på Føtex, Markedshallen og mange andre restauranter. De berømte pizzaer fra Melværk kan nydes i restauranten eller tages med hjem. Sharif & Nadia Marjan driver restauranterne sammen og har en stærk passion for at have hjertet med og arbejde gennemført med alt fra mel til lyssætningen i restauranten. Her er køkkenet placeret midt i køkkenet, så man kan følge kokkenes arbejde med de udvalgte råvarer. Selv råkøkkenet er eksponeret ud til gaden.

Mens Sharif Marjan er ansvarlig for dejen, der er hemmeligheden bag en virkelig god pizza, tager Nadia Marjan rollen som restauratør med erfaring og fornemmelse for gæstens oplevelse af stedet og menukortet.

Kontraster vækker sanserne

Indretningen af restauranten på Aarhus Ø har Nadia stået bag, ligesom stedet i Risskov. Stederne er beslægtede men tilpasset stedet. Her kom de til et jomfrueligt lokale med betonvægge og grå Troldtekt i loftet. Troldtekt lofterne og delvist væggene er malet sorte, hvorved loftet bliver mindre tydeligt og giver en anden intimitet i rummet. At køkken og servering foregår i samme rum, stiller også krav til akustikken. Betonvæggene står urørt, men har fået modspil af polstrede møbler, elegante New York’er glasdøre og ikke mindst en disk i natursten. Indretningen er som menukortet meget nede på jorden og med en stor ærlighed. Der er en fin sanselighed i sammensætningen af rå elementer som beton og stålreoler overfor glaspartier, Troldtekt lofter og natursten.