Vin med stemning

Ved Vor Frue Kirke i Aarhus ligger Pinot, som både er er en vinbar og butik. Med beliggenhed på et hjørne med udeservering på kirkepladsen har Pinot fundet en perfekt placering i hjertet i Aarhus.

Akustikplader fra Troldtekt som vægbeklædning i restaurant
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Pinot serverer og sælger et bredt sortiment af vine og spiritus, som de har valgt ved både små og store vinproducenter. Stedet har specialiseret sig i udsøgte vine, der er smukt udstillet i glasmontre, men har tillige et stort udvalg i champagne.

I kælderen afholdes vinsmagninger til større grupper, men på kalenderen hos Pinot finder man også musikalske indslag. Medarbejderne er alle meget kompetente og kan guide til det bedste køb eller den bedste smagning.

Vigtig akustik

Placeringen på hjørnet er også charmerende, når man som gæst sidder indenfor og kan følge bylivet udenfor. Om sommeren sættes borde og stole op på den lille plads overfor, og så sidder man midt i bylivet. Indretningen, som Pinot selv har stået for, domineres af flasker overalt, naturligvis efter nogle kategorier.

Mørkeblå Troldtekt akustikplader er valgt til lofterne og giver en varm atmosfære til rummet. Et sted, hvor der dels kan sidde en del gæster, men også kommer vinkunder, er behovet for en god akustik afgørende for en god oplevelse. De mørke lofter er en fin kontrast til de mange, store vinduespartier, og de blanke flasker får selskab af borde i træ og stole med skind, som samlet giver en god stemning.