Grønt er godt for øjet

Plantecaféen i Aarhus er på én gang en café og en plantebutik. Tilsammen et indbydende sted med blik for den gode stemning, den holistiske tankegang giver.

Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect m.a.a.

I den nye kreative bydel i Aarhus ved Godsbanen, Institut for X og Arkitektskolen, ligger Plantecaféen i Æggepakkeriet - et nyt boligbyggeri med plads til erhverv og butikker i stueetagen. Plantecaféen blev etableret i en af de ældre bygninger i Institut for X, men måtte vige for bydelens udvikling.

Nu har caféen en skøn forplads, der giver mulighed for udeservering og f.eks. krydderurter til salg. Plantebutikken har ligesom caféen sin egen indgang, men der er samtidigt åbent mellem butik og café. I forlængelse af caféen ligger også et lokale, der kan lejes til alle typer arrangementer.

Bæredygtige materialer 

Planter hænger fra loftet og fra disken, og når solen skinner får man associationer til en jungle, samtidigt med at pulsen falder. Interiøret er langt hen ad vejen genbrugte møbler og porcelæn, som passer ind i stedets rolige rytme.

Til rummene er valgt et robust Troldtekt akustikloft, som både kan anvendes i forhold til fugtniveauet, planterne giver, og som giver en god akustik i butikken, caféen og det større rum til udlejning. Troldtekt bidrager til bæredygtighedstiltag og er blandt andet Cradle to Cradle®-certificeret på guldniveau. Vinduespartiet til møderummet er også genbrug og understreger stedets charme.

Sacha og Andreas, som etablerede Plantecaféen tilbage i 2016, fortæller: ”Vi ønskede at skabe et sted, som var visuelt stimulerende for ens kreativitet og samtidig rammen for gode stunder med gode mennesker”.

>> Læs mere om Troldtekts bidrag til bæredygtighedstiltag