Designhotel med udsigt til Rådhuset og Regnbuen

Radisson RED ligger på et af de mest attraktive hjørner i Aarhus Midtby. Der er få minutters gang til Musikhuset, Aros, Rådhuset og Strøget. Det er derfor en oplagt ide med et lækkert designhotel på dette pulserende sted, hvor byens ikoniske bygninger nærmest står i kø.

Akustiklofter fra Troldtekt i hotelbyggeri
Foto: Thomas Mølvig, arkitekt

Faktisk var der beværtning og hotel på hjørnet allerede for mere end 100 år siden. Dengang hed det Kellers Gård, men det lidt provinsielle hus var ikke bevaringsværdigt og måtte lade livet i 2003. Som afløser kom den nuværende 5-etages bygning, der passede bedre ind i den store skala omkring Rådhuspladsen. I begyndelsen var der blandet erhverv og boliger i det elegante hjørnehus med facader i lyse Petersen Tegl og partier i profileret kobber.

Rødt farvepift og fokus på design

Her i 2020 er den internationale hotelkæde Radisson flyttet ind på samtlige 6000 kvadratmeter med konceptet RED. Interiøret er blevet radikalt ombygget, og et stort åbent gårdrum er blevet overdækket med et glastag. Der er fokus på design i hele komplekset, og bæredygtighed er også et gennemgående tema. Som en særlig gimmick er farven rød et frisk pift i alle kroge af hotellet.

Det fire etager høje atrium er en fantastisk flot velkomst til hotellet. Her ligger receptionen, loungeområder, og en række af de i alt 78 værelser, har direkte visuel kontakt til livet i den indre gård. I tilknytning til atriet ligger café / restauranten, der er mere intim i sin stemning. Her er indrettet med røde sofaer, rød kunst, og de næsten usynlige sorte Troldtekt lofter bidrager med god og velafbalanceret akustik.

Også i konferencerummet på modsatte side af atriet er der monteret sorte Troldtekt akustikplader i ultrafin struktur i harmoni med de synlige tekniske installationer. Det samme gør sig gældende i indgangspartiet med de karakteristiske røde rulletrapper, der tager imod.