Eksklusiv wellness i den færøske natur

På Færøerne ligger Ress Spa som en del af Hotel Føroyar, der åbnede for gæster i maj 2021. Scale Design står bag designet, der har klare linjer til den rå, omgivende natur. For at tappe ind i det udtryk er der valgt naturgrå Troldtekt akustikplader.

Foto: Per á Hædd

I udkanten af Torshavn ligger Hotel Føroyar, hvis historie oprindeligt går tilbage til 1933. Hotellet fik dog sin nuværende lokation i 1983 med den imponerende udsigt over hovedstaden Tórshavn, øen Nólsoy og Atlanterhavet. Bygningen er tegnet af det kendte danske arkitektfirma Friis & Moltke og er kendetegnet ved de lange linjer, der går i ét med landskabet.  

I 2020 var en udvidelse af hotelkapaciteten færdig, og i maj 2021 stod det luksuriøse wellnessområde, Ress Spa, klar til at modtage gæster. Spaen tilbyder sauna, yoga, dampbade og diverse kropsbehandlinger.

Det er indretningsarkitekt Pascale Nemery fra virksomheden Scale Design, der har været inde over renoveringen af hotellets værelser, lobby og restaurant samt indretningen af spaområdet.

Stemningsfuld spaoplevelse

I Ress Spa bidrager hver detalje til at skabe en atmosfære, der giver ro og velvære. Farvevalget er harmonisk og bevæger sig i grålige toner fordelt mellem materialevalg og interiør i tæt samspil med de særlige lysforhold. Farveskalaen er hentet fra den omgivende, færøske natur, fortæller Pascale Nemery:

–Rummene er dybe og huleagtige, så i stedet for at prøve at gøre dem lyse og nordiske i deres udtryk, har vi understreget lokalernes iboende styrker – de mørke rum og den favnende oplevelse, mørket giver. Det er denne mørke, færøske naturs farveskala, alt i spaområdet læner sig ind i.

Troldtekt som færøsk fjeld

Pascale Nemery valgte Troldtekt i grå natur for at sikre god akustik, men i lige så høj grad, fordi pladerne passer godt ind i designets forbindelse til naturen omkring samt behandlingerne.

– Troldtekt fungerer utrolig godt, fordi den naturgrå farve har samme varme glød som det færøske fjeld. Det gælder også de pudsede vægge, der til sammen giver forskellige dybder. Alle tekstiler og øvrigt inventar er nuancer af grøn med reference til det frodige græs på Færøerne. Det er naturen, som sætter rammen for de kvaliteter, vi har tilført lokalerne, lyder det fra Pascale Nemery.