Stemningsfuld japansk restaurant

På Gammel Kongevej i København finder man Restaurant Izumi, som allerede udefra afslører sig som et sted med en særlig atmosfære.

Akustiklofter fra Troldtekt i restaurant

Izumi er en restaurantkæde med fire restauranter i Storkøbenhavn. Alle steder kan man hente sin mad eller spise dem i de smukt indrettede spisesteder. Izumi er japansk mad med en nordisk inspiration og er en kombination af japansk tapas og sushi.

Ligeledes er indretningen balanceret af japansk og skandinavisk minimalisme, hvor farveskalaen er begrænset, og der er fokus på stoflighed og rolige flader med enkle effekter. Sort er en gennemgående farve, og møblerne er overvejende i træ.

 

Rene flader

Væggene står pudsede i grå nuancer, hvilket giver en rar stoflighed til fladerne, ligesom lofterne med sort Troldtekt. Med Troldtekt forbedres akustikken i restauranten, men udgør også en rolig, ensartet flade i rummene. Gulvene er meget elegante i mørkt træ med meget spil i udtrykket.

Indretningen er skabt af et team fra Pan- Projects i London i samarbejde med mok architects fra København. De smukke finérvægge er designet af Helene Christian Pedersen og udført af Indretningsfabrikken. Belysningen fremhæver finérvæggens buede former og enkle udtryk, og understøtter atmosfæren af japansk og skandinavisk stil.