Udsigten smukt serveret

Omkring Nicolinehus på Aarhus Ø er der masser af liv og aktivitet, men på de øverste etager finder man ro og afslapning med et måltid eller et godt glas.

Troldtekt akustiklofter er det naturlige valg til at sikre god akustik i bl.a. restauranter

Restaurant Tiende ligger på tiende sal, og vinbaren Den fede drue ligger på etagen over. Nicolinehus’ arkitektoniske greb er to bygninger, der gradvist trapper ind opefter således, at tagterrasserne ligger ovenpå underetagens tag. Heroppefra er der en fantastisk udsigt over både Aarhus, havnen og skoven, som tager meget opmærksomhed, når man træder ind på tiende eller ellevte sal.

I restauranten, som er ejet af folkene bag restaurant Ferdinand, er der både åbent til frokost og aften, og der er også servering på terrasserne, som vender henholdsvis mod bugten og byen. Indretningen er meget imødekommende i en nordisk loungestil med møbler i træ, polstrede sæder og mange planter til at skabe en hjemlig stemning.


Designloft

Både restauranten og baren ovenpå er orienteret i to retninger, som giver mulighed for at skabe forskellige miljøer i samme rum. Loftet binder indretningen sammen med en tredimensionel, svævende træinstallation. Herved opstår linjer både mod den ene og den anden retning, hvilket på en raffineret måde samler hele rummet. Samtidigt skjules belysningsarmaturer og ventilation.

En god akustik til hele restauranten og baren er sikret med sorte Troldtekt lofter, som gemmer sig bag de bølgende lister. Den varme og hjemlige stemning er også hjulpet på vej af et mørkt trægulv og lange gardiner. Med en enkel og indbydende indretning har man på Restaurant Tiende og Den fede drue skabt nogle rammer, der på én gang er afslappende og en kontrast til den svimlende udsigt.