Oplevelseshus i Horsens

UNDA er en restaurant og bar på kanten mellem Horsens by og havn. UNDA er på én gang det hele og helt sit eget sted, og idet man træder indenfor opdager man et helstøbt sted, som ved præcis, hvilken oplevelse det kan levere.

Med udsigt til havnebassinet og to etager med varierende indretninger til alt fra morgenkaffe til skarpe drinks og fødselsdagsfest, er rammerne sat for mange slags oplevelser. Gennem interiørdesignet er der skabt en imponerende balance mellem et sammenhængende, sansemættet sted og rumforløb, der griber ind i hinanden uden pauser.

At opleve UNDA er som at gå til en koncert, hvor man bliver løftet og lader sig omslutte af selskabet, atmosfæren og den vibrerende materialitet. Inspirationen har været den gode feriestemning og hotellers mættede farver og iscenesættende lyssætning.

 

Komposition af design

For at opnå den rette balance og dermed atmosfære, har KAKI SPACES arbejdet meget bevidst med en indretning, hvor der på én gang er arbejdet med lag, der kombinerer de sammenhængende designelementer og oplevelsen af komfortabelt sted. Små niveauforskelle skaber rum i rum, mens smukke klinkegulve forbinder alle rum. Kombinationen af træ og andre materialer giver en stor sanselighed til UNDA. En god belysning og akustik er prioriteret og er vigtige elementer for at understøtte stedets stemning.

I loftet er valgt sort Troldtekt i rhombeformat, som på elegant vis bliver en del af det samlede design. Rhombeformen peger ikke i nogen retning, som er en fin pointe. I Orangeriet er der valgt en Troldtekt variant, Troldtekt contrast (produkt er udgået) med egetræslister, som tydeliggør rummets anderledes karakter og materialitet. Ligeledes er belysningen omfavnende for stedet. Dels betyder belysningen meget for stemningen og orienteringen af rummene, men er også ofte prikken over i’et, som fx lys i kanten af loftet, der understreger loftet som en selvstændig flade.