Restaurant i maritim atmosfære

Ved kajkanten på Aarhus lystbådehavn ligger en ny restaurant, hvor fiskeretter kan nydes sammen med udsigten til det stilfærdige miljø omkring havnen og den nye bydel Aarhus Ø, hvad enten man spiser inde eller udenfor.

Troldtekt Restaurant Anker
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Restaurant Anker ligger i en ny bygning, der falder fint ind i det eksisterende miljø omkring lystbådehavnen. Skalaen i området er lille med små skure, bådehuse, fiskebutikker og klublokaler. For ikke at bryde skalaen er bygningens tag delt op i mindre enheder, således at taget udgøres af tre sadeltage.

Også i forhold til materialer er den nye bygning i to etager fint indpasset. En kombination af sort træ og grå tegl giver et på en gang maritimt og moderne udtryk. Ved ankomsten til bygningen mødes man af en skulpturel teglskorsten, som giver meget identitet til stedet. I bygningens øverste etage ligger datavirksomheden Enversion, som ligeledes har en fantastisk beliggenhed.

Gedigne materialer

Store vinduespartier og dørpartier i restauranten giver en flydende overgang mellem ude og inde og giver mulighed for at trække luft ind og nemt servicere gæsterne udenfor. Indgangspartiet er fint placeret, hvor bygningskroppen forskydes, og der opstår en krog til læ og ankomst. Materialerne indenfor er meget velvalgte og gedigne, ligesom man oplever det allerede på facaderne.

Gulvet er klodsegulv, som er meget slidstærkt, men samtidig smukt og fint i tråd med den maritime stemning. Lofterne er beklædt med sorte Troldtekt akustikplader, som giver en rolig, sammenhængende loftsflade og en god akustik. En gennemgående mur med grå tegl mellem restauranten og køkkenet understreger den rolige indretning, hvor atmosfæren opleves intim og varm hjulpet af store rumdelende gardiner og vinduespartier i ædeltræ.