En imødekommende restaurant

I den snævre Adelgade mellem nye og ældre bygninger ligger restaurant Glød i Turbinehuset, som er nabo til det historiske og tidligere elektricitetsværk. Restauranten ligger i gadeplan på et hjørne af en mindre plads, som ligger i tilknytning til Turbinehuset.

Akustikplader fra Troldtekt som loftsbeklædning i restaurant
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Hos restaurant Glød serveres frokost for medarbejdere i hele Turbinehuset, som huser en række virksomheder. Inden for et par timer kommer frokostgæsterne, ofte i små grupper, og har en hyggelig stund med deres kolleger over frokosten.

Om aftenen fungerer restaurant Glød som en mindre restaurant, og her opdeles rummet ofte i mindre enheder. Stedet anvendes også ofte til større, private arrangementer. Restauranten serverer maden efter princippet om, at bordet deles om maden serveret på fade, kaldet social dining. Her lægges vægt på de gode smagsoplevelser og en hyggelig atmosfære, hvor gæsterne føler sig hjemme.

Bløde materialer

Turbinehuset er et moderne og bæredygtigt byggeri fra 2016, opført i teglsten og med flotte detaljer i tombak omkring de store vinduespartier. Husets arkitektoniske identitet balancerer fint mellem rustikke materialer og skarpe detaljer.

Hos Glød er der også store vinduespartier til Adelgade og pladsen, som med en ny indretning har gardiner fra gulv til loft. Herved er der opstået en fin og rolig sammenhæng mellem rummets gulv og loft, samtidig med at stemningen er mere fortættet.

På lofterne, i hele bygningen i øvrigt, er anvendt Troldtekt i farven grå natur, som er et akustikvenligt valg, som passer ind i husets karakter. Gulvene er en kombination af terrazzo og trægulve, og samme kvalitet er valgt i møblementet, der overvejende er i træ og andre bløde materialer. Grønne planter giver en hjemlig atmosfære. På endevæggen i det store, fleksible lokale er malet en vægdekoration, som er med til at skabe en rolig helhed og personlighed til stedet.