Lange linjer i restauranten ved fjorden

På Restaurant Strandtangen i Skive går gode råvarer og stilfuld indretning op i en højere enhed. De sorte akustiklofter med fræsede spor skaber en intim stemning og et smukt skyggespil.

Sorte Troldtekt® line akustiklofter med fræsede spor skaber en helt særlig stemning på restaurant Strandtangen i Skive
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Her dufter af hav og smager af ærlig, nordisk mad. Velkommen til Restaurant Strandtangen, som ligger ud til fjorden i den danske by Skive. Med udsigt og dansk gastronomi i smukke rammer.

Selvom restauranten er enkel, er det tydeligt, at der i designet er fokus på detaljerne. En sort sofa af læder er bygget ind i væggen, der er ild i pejsen, afdæmpet belysning og et stort vinrum med glasvægge. Det enkle, men gennemtænkte udtryk går igen på menuen, som byder på lækker mad af de bedste lokale råvarer. 

Transformeret til elegant design

Restaurantchefen hedder Maria Nørgaard, og hun forpagter Strandtangen sammen med sin mand, Halldor Asmundsson, der har arbejdet som kok på en perlerække af restauranter. Han overtog stedet i 2014 og transformerede indretningen på Restaurant Strandtangen til elegant dansk design.

 – Restauranten trængte til en kærlig hånd. Vi savnede, at den i højere grad indbød til hygge og samvær, samtidig med at gæsterne kunne nyde en naturskøn udsigt og ikke mindst god mad, fortæller Maria. Derfor henvendte parret sig til designeren Søren Vester.

Resultatet af samarbejdet er den intime restaurant, hvor mørke gulve i egetræ og et sort akustikloft bidrager til det eksklusive udtryk.

Fladen er en helhed

Netop loftet, som er designløsningen Troldtekt line, spiller en gennemgående rolle i designet. Troldtekt line sikrer en elegant, ensartet loftsflade uden synlige samlinger og med et roligt udtryk, som man kender det fra listelofter.

– De sorte akustikplader med fræsede spor på langs er omdrejningspunktet. De skaber et smukt skyggespil og gør, at man får en rumlig oplevelse, hvor man kan fordybe sig i maden, i samtalerne og i den smukke udsigt, fortæller designer Søren Vester og uddyber:

– Jeg synes, det er megafedt at se, hvordan Troldtekt har udfordret og udviklet sit kerneprodukt i en ny designløsning. Den består af samme simple materiale, men man har leget med akustikpladerne og bruger dem til at skabe et nyt og spændende udtryk. Troldtekt line ophæver mødet mellem akustikpladerne og gør fladen til en helhed. Det er ret genialt, synes jeg.

Afspejler personlighed

Sammen med Maria og Halldor har Søren Vester også haft for øje, at indretningen skal afspejle restaurantens menu og ikke mindst indehavernes personligheder.

– Fjorden spiller en stor rolle for restauranten, både i forhold til udsigten og menuen. Hvis man kigger efter, ser man det også i indretningen, der har et maritimt udtryk med smukke landskabsbilleder af Limfjorden, fortæller Søren Vester.

– Når man kommer ind i restauranten, føler man sig med det samme velkommen. Det skyldes i høj grad Maria og Halldors enorme gæstfrihed, der bliver underbygget af indretningen, siger Søren Vester.