En autentisk taverna med smagen af græsk sommer

I Egå nord for Aarhus kan man opleve en lille bid af Grækenland. Som en gemt perle ligger restauranten Sevags, der serverer græsk mad i hemmelige omgivelser.

Troldtekt akustiklofter er det naturlige valg til at sikre god akustik i bl.a. restauranter
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Mezé, tzatzíki og gyros. Det græske køkken bugner af lækre nationalretter, og hvis man spørger ejeren af Sevags, findes der ganske enkelt ikke noget bedre. Sevag Aharounian, der i daglig tale bliver kaldt ’Grækeren’, er selv født på den græske ø Naxos. Og det er netop sommerstemningen fra det græske øhav, restauranten i Egå summer af.

– Jeg elsker Grækenland – den afslappede stemning, den hjemlige indretning og ikke mindst den hjemmelavede og smagfulde mad. Alt det har jeg samlet her i restauranten, fortæller Sevag Aharounian, der har drevet Sevags de sidste seks år.

Sevag Aharounian står selv bag disken størstedelen af ugens dage, hvor han tager en uformel snak med restaurantens mange stamgæster, som han både kender navn og bestillinger på.

Et ekstra hjem

Særligt indretningen i restauranten ligger Sevag Aharounians hjerte nært. Lokalerne er udsmykket med fotos og andre personlige ejendele fra hjemlandet – og et udvalg af stolene og bordene er holdt i den ikoniske turkise farve, som kendetegner landet.

– Når gæster kommer i restauranten, skal de føle, at de kommer på besøg i mit hjem. Jeg bruger stort set al min tid i restauranten, så det er meget vigtigt for mig, at man føler sig velkommen, fortæller Sevag Aharounian og uddyber, at mange af hans gæster ofte kigger på de store vægbilleder og mindes deres gode ferier.

Plads til fuldt hus

Restauranten har plads til omkring 70 gæster, og det er ikke sjældent, at der er fuldt hus. Derfor er det også vigtigt for Sevag Aharounian, at akustikken er i top.

– Jeg elsker at snakke med mine gæster, og jeg nyder, når der er gang i butikken. Men når folk sidder og spiser, så skal de kunne høre, hvad personen på den anden side af bordet siger, fortæller Sevag Aharounian.

Sevag Aharounian er en erfaren herre, der har 29 års erfaring i restaurationsbranchen. Derfor vidste han allerede, inden restauranten i Egå slog dørene op, at han ville vælge lydabsorberende loftplader fra Troldtekt. Ud over at de dæmper støjen fra de mange gæster og det åbne køkken, så er akustikpladerne med til at sikre en mere ren æstetik i restauranten, fordi de skjuler de mange rør og ledninger, som en restaurant kræver.