Smagfuld i alle ordets betydninger

Restauranten Wirtshaus in der Hansenmühle byder ikke kun på specialiteter som Schweinshaxe (svineskank), men har også et stort udvalg af burgere og andet lækkert. Restauranten i Alzey, ca. 30 kilometer sydvest for Mainz, har siden den gennemgik en omfattende renovering været en berigelse for byen Alzey, som går for at være "den hemmelige hovedstad" i regionen Rheinhessen i delstaten Rheinland-Pfalz.

Troldtekt, Wirtshaus Alzey
Foto: Olaf Wiechers, Architect

Allerede det moderne indgangsområde med store sort indrammede vinduespartier, der går fra gulv til loft, giver gæsten lyst til at se mere. De lyse klippesten og de grønne planter signalerer sydeuropæisk charme.

Især den store Biergarten med mere end 100 siddepladser er populær hos gæsterne. Under de store, skyggegivende træer ved det runde træbord smager de kolde drikke ekstra godt. Imens kan børnene lege på den nyanlagte legeplads lige ved siden af.

Også indenfor er restauranten hyggeligt og smagfuldt indrettet. Lyse vægge, mørke vinduesrammer og møbler af træ og rustfrit stål skaber en harmonisk atmosfære. Den rustikke disk passer perfekt ind i det meget lyse rum.

I indretningen indgår bl.a. store trætønder, halmballer og trækister, en mørk dragkiste af træ samt stykker af drivtræ. Til hyggen bidrager også den store brændeovn og de rustikke brændestabler. Restauranten belyses af pendler i forskellige design samt af runde spots, der er indbygget i loftet.

Gulvet er belagt med store, lyse fliser og mørkt laminat med trælook. Begge dele passer perfekt til de sorte Troldtekt-akustikloftsplader, som får rummet til at virke endnu mere behageligt. Pladerne, som yder effektiv brandsikring og støjdæmpning i det store, åbne rum, består udelukkende af materialerne træ og cement.