Atlas

I biografens mørke ser man kun den rullende film og hører den omgivende lyd. I Atlas biograferne har man arbejdet med Troldtekt på væggene hvilket både skærper øjets ”gråskala” og kæler for akustikken.

Troldtekt, Atlas
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Rødovre Centrum er et meget stort butikscenter, der er blevet ombygget og udvidet flere gange. Med sidste tilbygning fik Rødovre Centrum også en stor biograf, hvor man tilmed kan gå tørskoet fra parkeringshuset. Biografen ligger på nederste etage sammen med et imponerende springvand, der kan ses og høres op igennem etagerne, da det er placeret midt i en stor, oval trappe. I biografens rummelige foyer forsvinder centerets mange lyde bag glasdørene og fokus er på billetsalg og hvilken af de 5 sale, man skal se filmen i. Her er anvendt Troldtekt akustikplader i loftet mellem beton ribberne, til at regulere foyerens støjniveau.

De 5 sale er forskellige i størrelse og spænder fra VIP-salens 35 luksuspladser til den største sal med 293 pladser. Der er lagt særlig vægt på komfort og teknik i særklasse. På væggene i biografsalene er der opsat Troldtekt i farvespektret hvid til sort. Mønsteret varierer mellem salene og er med til at give dem en særskilt identitet. Troldtekt, der oftest anvendes på lofter er her anvendt som en robust væg-dekoration i 6 forskellige farver, kombineret på forskellige måder.

Troldtekt fungerer som en lydabsorberende plade med sin åbne overflade, der dog er meget slagfast. Biografens øvrige flader er også beklædt med sorte, lydabsorberende materialer, der tilsammen udgør den rette akustik for oplevelsen af filmens lydside. Arkitekt Peter Schøidte fra Kieler Architects A/S fortæller, at de har været fortalere for brugen af træbeton i biograferne, fordi det både er en løsning med en god totaløkonomi, og så er Troldtekt et holdbart materiale, der også er anvendeligt til dekoration.