Biler omgivet af kulturhistorie  

Classic Car House er et nyt museum i Lyngby, hvor bilen i centrum. Arkitektfirmaet Lundgaard & Tranberg står bag den nye, sammenhængende serie af bygninger til stedet.

Troldtekt træbetonplader sikrer god akustik i kulturarkitektur

Det tidligere landbrugsmuseum danner udgangspunkt for museet og er den bygning, man træder ind i først som gæst. Udover funktion som museum og udstilling af historiske biler er der også opført bygninger til et bilhotel, hvor der bliver taget vare på kundernes særlige biler. Hertil hører et værksted. De ældre bygninger og stedets store træer ligger som ankre i helheden, mens en central have og en gårdsplads giver luftighed og ekstra plads til særlige arrangementer. Fra hovedbygningen går man videre til Karls Hus med biludstilling og udkig til parken.

På den anden side af anlægget ligger Willys bistro & diner. I en større nybygget længe ved gårdspladsen kan man afholde større arrangementer med op til 300 mennesker. Hvis man overvejer at købe en klassisk bil, ligger bilhandlen i en selvstændig bygning tæt på ankomsten.

Klassiske materialer

Arkitektonisk er der sket en fin kobling mellem eksisterende og nye bygninger, hvor traditionelle materialer som tegl er gennemgående, gerne med klassiske håndværk i detaljerne. Vinduespartierne udgør en større del af facaderne i de nye bygninger men er til gengæld opsprossede med sans for proportioner.

I de nye bygninger som Karls Hus, forbindelsesgangen, selskabslokalet og bilhandlen er der anvendt Troldtekt line for at sikre en god akustik. Karls hus er designet til også at kunne anvendes til arrangementer. Linjerne i Troldtekt pladerne giver ekstra tekstur til loftsfladerne, samtidigt med at linjerne korresponderer fint med glaspartiernes opsprosning. Troldtekt pladerne er af typen FUTURECEM, som har en anderledes varm tone, da ler fremfor cement er primært materiale sammen med træ. De rustikke og præcise flader omkring bilerne i Karls hus og bilhandlen fremhæver de ældre bilers smukke, blanke overflader og organiske former, hvorved bilen kommer endnu mere i centrum. Samtidigt tilføjer Troldtekt line forskellige oplevelser til rummet, idet man tæt på mærker den materialemæssige kvalitet, og på afstand forstærkes rummenes langsgående forløb.