Gubsø Garage

Historien om Gubsø Garage er lidt som den om humlebien, der egentlig ikke kan flyve, men den gør det bare alligevel. På samme måde letter dette projekt og skaber et hotspot for veteranbiler lidt vest for Silkeborg. Her har ildsjælen Marc Vogel fået opført et arbejdende værksted og museum for en af Europas fineste Bugatti samlinger.

Foto: Thomas Mølvig, arkitekt

Det ypperste inden for ædel motorteknik og bildesign er udstillet i den lille by Gubsø. Og ikke nok med at bilerne vises frem, - de restaureres og fremstilles også helt fra bunden på de integrerede værksteder. Det hele er samlet i nogle meget smukke længebygninger, der falder perfekt ind i det omgivende landskab.

Erhvervsmanden Marc Vogel og broderen Patrick solgte i 2016 deres tobaksvirksomhed - V2 Tobacco – med fortjeneste på 600 mio. kr. Marc Vogel har altid været bilentusiast og købte sin første Porsche som 17-årig. Nu har han realiseret drømmen om et aktivt sted, hvor der er fokus på smukke biler og på det forfinede håndværk, som ligger til grund for deres design.

Inspiration fra Bugatti fabrikken

Produktionen af Bugatti lå oprindelig i Alsace. Her byggede man datidens fornemste - og dyreste biler. Gubsø Garage er udformet med udgangspunkt i de originale fabriksbygninger. Det er gjort med udsøgt sans for helhed og detalje. Groft murværk, store synlige gitterspær, porte i egetræ og brunerede messingbeslag. Selv lamper, arbejdsborde og reoler er specialdesignet.

Det er smukke rum, både ude og inde. Mod syd ligger den store hal med udstilling og værksteder. Mod nord ligger administrationen, møderum og en flot restaurant med udsigt over markerne.

Lofterne er overalt beklædt med Troldtekt akustikplader. Akustikpladerne danner en både fornem - og diskret baggrund for de kraftige træspær med sorte trækbånd i stål. I værkstederne sørger Troldtekt også for at understøtte det gode arbejdsmiljø, her hvor kultiveret motorgang og værktøj leverer lyden.