Bilhistorie fortælling

Haaning Collection er en moderne fortolkning af et bilmuseum,- etableret af familien Haaning. Erik Haaning har samlet biler hele livet fra hele bilhistorien og sønnerne, Nicholas og Michael Haaning har haft ambitionerne om at dele oplevelsen af samlingen.

Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

De mere end 80 biler og motorcykler er på det nye bilmuseum præsenteret på en anderledes og spændende måde, som henvender sig til et bredere publikum end de typiske bilentusiaster. Bilernes 135 årige historie er iscenesat i fem epoker fordelt fra 1886 og frem til i dag og fortæller derved en interessant historie om bilens udvikling. Samlingen indeholder både biler til ”hverdag” og ”fest”. Samlingen er placeret i ét stort rum, som tidligere har været et industrilokale med de klassiske shedtag med ovenlys fra nord. Men Haaning Collection byder også på eventfaciliteter, café, biograf, legeplads og kontorfaciliteter. Det har været et ønske at skabe et sted med mange typer oplevelser for hele familien.

Elegante detaljer
Designer Helle Flou har med sikker hånd skabt et æstetisk univers omkring bilsamlingen, hvor hver epoke har sin egen farvepalette, der omfatter gardiner, podier, møbler og øvrige elementer. ”Intentionen har været, at udstillingen fremstår som et elegant og sexet hotel, med en hjemlig og imødekommende atmosfære”, fortæller Helle Flou. Til det billede hører en god akustik, som er sikret med sort Troldtekt på alle lofter. På bagvæggen, i biografen, i caféen og på kontoret er valgt Troldtekt Line, som fungerer som en fin differentiering af rum og flader. Indgangspartiet slår fint tonen an med en bil hængende i det hævede loft. Bilen er på hovedet med dekorative planter i. Den sarte grønne vægfarve og interiøret i træ, vidner om en gennemarbejdet præsentation af bilerne i den rette stemning.