Hindsgavl Aktivitets- og Naturcenter

I Middelfart er der opført et nyt samlingspunkt for naturglade mennesker, hvilket har vist sig at være en stor succes. Mellem skov og dyrepark samler et spændende byggeri aktiviteterne ved Hindsgavl.

Troldtekt, Hindsgavl natur center
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt

Aart arkitekter A/S har igen tegnet en moderne og smuk træbygning beliggende i et skønt naturområde. Bygningen vokser ud af landskabet og på den centrale del af bygningens tag kan man gå op og se råvildtet i dyreparken. Det er også muligt at spise madpakker i et overdækket uderum eller kigge på udstoppede fugle indendørs. Mulighederne er mange og er med til at give dette sted en særlig identitet.
Hindsgavl Aktivitets- og Naturcenter er opført helt i træ. Huset er konstrueret i massive trækassetter med limtræsbjælker.

Udvendigt er facaderne beklædt i sortbejdset træ, mens træet indenfor har sin egen naturlige æstetik. Træ er valgt ud fra de bæredygtige egenskaber og passer ind i Middelfart Kommunes ønske om at bygge bæredygtigt og energibesparende. Dertil er det også et materiale, der fordrer et godt indeklima og god akustik. Ikke mindst Troldtekt akustikpladerne på lofter og delvist på væggene sikrer en god akustik. Samtidigt korresponderer materialet fint med de øvrige træflader og rummets dramatiske rumhøjde.

I det centrale undervisningsrum er der plads til undervisning af en skoleklasse eller andre større arrangementer. Store vinduer giver en skøn kontakt til landskabet omkring og bidrager samtidig med en tilpas mængde dagslys i lokalet. Rummets homogenitet i træ brydes af sorte foldedøre, døre og søjler. Tilsvarende brydes de store Troldtekt vægflader af lodrette lister, hvorved der skabes en sammenhæng med de udvendige, sortbejdsede rammer, der også fungerer som solafskærmning.