Mødested med wow-effekt

I det maleriske landdistrikt Berchtesgadener Land med udsigt over de tyske alper er der med Kulturhof Stanggass opstået et helt særligt sted, hvor mennesker og natur, tradition og modernitet og bæredygtighed og design mødes i en harmonisk helhed.

Troldtekt træbetonplader sikrer god akustik i kulturbyggeri

Hotel, restaurant, events, kreativitet og bevægelse er ifølge investoren Bartl Wimmer og hans team de bærende søjler for Kulturhof Stanggass i Bischofswiesen. I samarbejde med Arc Architekten Partnerschaft mbB har Wimmer skabt et sted for foden af de majestætiske bjergtoppe Watzmann og Hochkalter, hvor lokale og turister kan mødes og hygge. Bygningskomplekset omfatter en restaurant med biergarten, et hotel, et saunahus med svømmebassin, en stor festsal og en række seminarhuse, som bl.a. rummer et yogastudio og et kontorfællesskab.

Imponerende udsigt over de betagende bjergtoppe

Hjertet af den imponerende bygning, der er en slags nyfortolkning af de trelængede gårde, som er så typiske for egnen, er to huse med saddeltag og gavle, som vender ud mod dalen. Overetagen, som er beklædt med træ, hviler på en stueetage med store vinduespartier fra gulv til loft. Fra bygningskomplekset, som er integreret harmonisk i omgivelserne, er der en fantastisk panoramaudsigt ud over de smukke bjergrige omgivelser.

Bæredygtigt byggeri med lokalt træ

Da bæredygtighed spiller en central rolle i både opførelsen og den løbende drift af Kulturhof, er der i stor udstrækning anvendt lokalt, traditionelt fældet træ (såkaldt Mondholz) på alle bygningerne, som også er blevet bearbejdet på et lokalt savværk. Selv det træflis, der bruges til opvarmning, stammer fra lokale skove.

Inde i selve Kulturhof er der brugt naturmaterialer som ler og en masse lyst og naturligt træ, som dominerer både gulve, vægge og lofter og bidrager markant til den gode atmosfære på stedet. Også det stilfulde inventar, som arkitekterne omhyggeligt har udvalgt, stammer i vidt omfang fra regionen og er produceret bæredygtigt. I tråd med det samlede koncept er lofterne beklædt med Troldtekt akustikplader.