Nicolinehus som centrum for handel

Aarhus Ø er nu rykket tættere på Aarhus midtby med byggeriet Nicolinehus. Det terrasserede byggeri virker imødekommende for byen, og nederst i Nicolinehus er der skabt en levende urbanitet med butikker, spisesteder og markedshal.

Akustikplader fra Troldtekt som loftsbeklædning i restaurant

Byggeriet er opført som to trekantede bygninger, som begge er terrasserede med samme orientering af terrasserne og altanerne mod syd. De skulpturelle former understreges af en smuk homogenitet i materialevalg, hvor teglsten visuelt binder bygningerne sammen. Nicolinehus er på alle måder et kvalitetsbyggeri, hvor særligt materialevalget er i højsæde.

Mellem de to bygninger er der skabt et byrum, der forbinder Dagmar Petersens Gade og Bernhardt Jensens Boulevard. Ved denne forbindelse mellem hovedgaderne på Aarhus Ø og til en stribe af butikker opstår der en naturlig puls og færdsel. At der i basen er mange typer af forretninger har været efterlyst på Aarhus Ø, hvor der ellers primært er opført boliger.

 

Centralt madmekka

Føtex optager den midterste del af den store bygning med direkte adgang til parkeringskælder. Danbolig sælger boliger på Aarhus Ø, og deres kontor er kendetegnet ved stilfuld indretning med sorte Troldtekt line lofter, der sikrer en god akustik i det højloftede rum.

Fortsætter man ad Boulevarden forbi apotek, kaffebar, frisør med videre møder man Letz Sushi, som markerer overgangen til passagen mellem bygningerne. Også her har man valgt sorte Troldtekt lofter for at understrege stemningen i den grafiske indretning. I passagen finder man blandt andet en blomsterforretning og vinbutikken Chas. E med Troldtekt i grå natur, som de fleste steder i Nicolinehus.

Markedshallen er en stor attraktion i Nicolinehus, hvor man både kan handle madvarer eller spise mad fra de små boder i det store, centrale atrium. Stedet er sammensat af mange slags rum og stemninger. Man kan sidde langs facaden og nyde bylivet og dagslyset eller sidde ved langbord i atriet med en anden intens atmosfære. Stedet er arkitektonisk bundet sammen som små gader med indbyrdes variationer og med brug af træ og Troldtekt i grå natur.