Byens bedste åndehul 

Salling i Aarhus har udvidet deres populære tagterrasse, som ligger på Strøget i 6. sals højde. Nu er området udvidet med bl.a. en ROOFGARDEN og endnu en café. 

Aarhus by folder sig ud, når man kommer op på Salling ROOFTOP, hvor man både kan opleve byen tæt på og se ned på Strøget fra Skywalken eller se langt ud over byen, havnen, skoven og bugten. Samtidigt med denne 360 graders oplevelse kan man nyde den afslappede stemning på terrasserne.

Området er opbygget af forskellige niveauer og zoner alt sammen udført i træ og med glasværn. En scene bliver anvendt til koncerter og andre events, men det er også muligt blot at tage en pause eller gå på opdagelse i den 1400 kvm store ROOFGARDEN i to etager.

 

Natur og kunst på taget

Der er nu etableret flere serveringssteder på Salling ROOFTOP, hvor der serveres alt fra frokost til is og drinks. I den øverste cafe er designet inspireret af drivhuse med et saddeltag delvist i glas. For at sikre en god akustik i betjeningsområdet er anvendt hvide Troldtekt plader, som også giver en stoflighed til rummet.

I det nyetablerede Væksthuset på et andet niveau har man i stedet valgt sort Troldtekt, der giver en intimitet til lokalet, som ellers er præget af glas og nedhængte planter. På væggene hænger værker af den lokale kunstner Mormor, der har tegnet Aarhus by. Stedet er også muligt at booke til private arrangementer. Udenfor Væksthuset har man udeservering med udsigt over havnen. 

Planter og kunst er en stor del af den nyeste del af Salling ROOFTOP således, at man nu har etableret en Salling ROOFGARDEN, der er en ægte oase i den ellers urbane bypark. Jeppe Hein har skabt flere værker til stedet, der pirrer sanserne med spejle eller de finurlige Sky benches.