Rooftop med lounge stemning

Stormagasinet Salling på strøget i Aarhus har oplevet en kæmpe succes med deres nyetablerede tagterrasse. Den indbydende Rooftop med udsigt over hele byen er blevet en attraktion i sig selv.

Troldtekt Salling Rooftop
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Der er noget befriende ved at træde ud på Salling Rooftop i Aarhus. Fra den tætte by med de mange indtryk kan man pludselig se 360 grader by, hav og skov. Sallings bistro på øverste etage er direkte knyttet sammen med Rooftop, men man kan også komme direkte op til tagterrassen, hvis man fx vil opleve skywalken hen over strøget.

På øverste niveau ligger også en café og bar, som både serverer ude og inde. Stemningen er meget afslappende og appellerer til mange mennesker, hvad enten man vil nyde frisk luft og udsigt eller en kølig drink.

Indbydende design

Designet, som er udført af Rambøll Arkitektur, er en vellykket balance mellem at være et urbant byrum og et mødested og opholdsrum i en ”menneskelig skala”, som arkitekt Siri Stokholm Carlsen udtrykker det.

Tagterrassen er præget af siddetrapper i træ og keramiske fliser med integrerede bede – et mix af materialer som binder stedet sammen og skaber en loungepræget atmosfære, der understreges af den levende og varme materialitet. De forskellige niveauer og rumligheder giver differentierede opholdsrum og nicher, som en urban bypark i højden.

Caféen i den drivhus-inspirerede arkitektur er indrettet med hvidt Troldtekt akustikloft, hvilket er en akustisk og stoflig løsning, som også er valgt for enden af trappeløbet til Rooftop og i den overdækket passage mellem to terrasser. Salling Rooftop er et sted, der giver en ekstra oplevelse til byturen og som har sat et nyt præg på Sallings identitet.