Spændende event-rum med fantastisk akustik

Det tekniske museum er et science center og det største i Sverige. Her kan børn og voksne sammen udforske og opdage, hvordan det hele i virkeligheden hænger sammen - en spændende rejse fra industriens barndom til de storslåede visioner for fremtiden.

Troldtekt Teknisk Museum Stockholm
Foto: Thorn Creative Agency

Det tekniske museum, der ligger på Gärdet i Stockholm, blev grundlagt allerede i 1923 og blev en stiftelse i 1948.  I dag er museet et populært udflugtsmål. I 2018 steg besøgstallet til hele 323.399.

Ombygning af det store event-rum

Museets største event-lokale på 273 m2 er Event-rummet, som ligger i den gamle fredede bygning fra 1881. Bygningen fungerede oprindeligt som stald. En del af arven fra denne tid er træstolperne, som findes både i restauranten og Event-rummet.

Da det store event-rum blev ombygget i 2016, bevarede man den oprindelige stolpestruktur og behandlede betongulvet med miljøvenlige olier. Bortset fra det er alt ændret i det store rum, hvor der er højt til loftet.

Spændende design og et gennemtænkt materialevalg binder historien og fremtiden sammen. Luften filtreres af plantevægge, og i loftet hænger de samme lampemodeller, som oplyste Stockholms natteliv for over 100 år siden – nu med LED-lys i stedet for gas. Lokalet er dekoreret med unikke genstande.

Akustikken får topkarakter

Det store event-rum på det tekniske museum har alle de designdetaljer og lækkerier for øjet, som kræves for at gøre et besøg til en mindeværdig æstetisk oplevelse. Men med store åbne planløsninger, højt til loftet og ikke mindst mange mennesker samlet på én gang er der også udfordringer, som skal løses for at skabe et godt miljø.

En af udfordringerne er akustikken, og her har man valgt en Troldtekt-akustikløsning, som opfylder de strengeste lydmæssige krav, så de besøgende får et perfekt event-miljø.