The Shed

Troldtekt akustikplader var installeret overalt i The Shed, som var midlertidigt hjemsted for Londons berømte National Theatre på sydsiden af Themsen. Bygningen fungerede som et tredje auditorium, mens Cottesloe Theatre var lukket i et år som en del af NT Future-saneringsprogrammet.

Troldtekt, The Shed
Foto: Philip Vile

Det midlertidige teater med den dramatiske, enkle form og klare røde farve blev designet af arkitekter fra Haworth Tompkins i samarbejde med teaterkonsulenter fra Charcoalblue. 

"Vi havde talt om et tomt rum, som kunne give os maksimal fleksibilitet, da Charcoalblue præsenterede en model af et perfekt lille ottekantet teater med tilhørende galleri, og vi var alle sammen solgt på stedet", siger Paddy Dillon, Associate Director hos Haworth Tompkins.

Resultatet blev et rum, der i lyset af den korte brugstid på et år var designet med lavt energiforbrug, bæredygtighed og genbrug for øje. Det særlige innovative design havde naturlig ventilation og LED-teaterbelysning samt scenegulv og gallerier fremstillet af genanvendelige modulplader og sæder fra det oprindelige Cottesloe Theatre.

The Shed husede et auditorium fremstillet i råt stål og krydsfinér med 225 siddepladser. Udformningen og den røde rå tømmerbeklædning var både en genspejling og kontrast til det oprindelige National Theatres udvendige geometriske betonkonstruktion.

Som for alle teatre var god akustik et vigtigt hensyn. Her var den mest effektive løsning til NT Future-saneringsprojektet 1.100 m2 FSC®-certificerede Troldtekt akustikplader med ultrafin struktur, herunder sortmalede akustikplader i The Sheds auditorium.

The Shed blev benyttet under hele renoveringen af Cottesloe, men nedlagt umiddelbart efter teaterets genåbning (som Dorfman Theatre).