Arkitekttegnet hjem med sans for detaljer

Med fire børn under samme tag når lydniveauet nogle gange nye højder. Blandt andet derfor er Claus og Pernille Petersen glade for deres beslutning om at montere Troldtekt i hele deres nybyggede villa ved Aabenraa.

Troldtekt, private home Aabenraa
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

I naturskønne omgivelser lidt syd for Aabenraa ligger familien Petersens arkitekttegnede villa. Her er udsigt til en lille sø, og med 230 kvadratmeter er der plads til familiens seks medlemmer og deres gæster.

Helt efter planen stod villaen klar til indflytning 20. december 2016, så familien kunne rykke ind og fejre jul i deres nye hjem.

Loftet sikrer behagelig akustik

Villaens køkken-alrum fungerer som familiens samlingspunkt, og ligesom i resten af huset er der også her kælet for detaljerne. Husets køkken fra Sønderborg Køkkenet består blandt andet af en køkken-ø, som familien kan hæve og sænke alt efter behov. Det gør, at familiens yngste også kan være med, når der bliver lavet mad.

Her er loft til kip og god plads, men med fire børn under samme tag, går det ikke altid stille for sig. Derfor er Claus og Pernille Petersen glade for, at de valgte at få Troldtekt monteret i hele huset.

– Akustikken i køkken-alrummet gør, at vi kan snakke sammen i den ene ende af rummet, samtidig med at vi har fire unger, der larmer og ser fjernsyn i den anden ende, fortæller Claus Petersen.
I hele huset er der monteret hvidmalede Troldtekt lofter med undtagelse af teenagedrengens værelse.

– Vores teenagedreng ville gerne have sort loft, og det kunne også sagtens lade sig gøre. Her fik vi bare farvet Troldtekt pladerne sorte, så han nu har sin egen lille hule oppe i den anden ende af huset, siger Claus Petersen.

Troldtekt i nyt udtryk

Da arkitekten i byggeprocessen foreslog akustiklofterne, var familien umiddelbart skeptisk, da de ikke mente at udtrykket, fra pladernes struktur passede til deres arkitekttegnede villa.

– Da arkitekten foreslog, at vi skulle have Troldtekt i lofterne, sagde jeg i første omgang nej. Arkitekten fortalte så, at Troldtekt havde fået en ny variant med extrem fin struktur, og da vi så den, tænkte vi, at det var det helt rigtige. Da vi så senere hen også oplevede pladens akustiske egenskaber på en byggemesse i Fredericia, var vi ikke i tvivl om, at vi skulle have Troldtekt lofter, fortæller Claus Petersen.

Alle kan tale sammen

Med Troldtekt i lofterne er villaen også klædt på til festlige lejligheder, hvor samtaler nogle gange har det med at overdøve hinanden.

– Nytårsaften havde vi knap 40 gæster. Alle gæsterne havde en positiv kommentar omkring akustikken i huset. Det betød ikke noget, at vi var så mange i rummet – alle kunne stadig sidde og snakke sammen, fortæller Claus ­Petersen og fortsætter:

– I dag vil mange jo gerne have loft til kip, for det giver en større rumfølelse, og her kan jeg kun anbefale Troldtekt, for det lukker bare rigtig godt ned for rumklangen