Villa med variation og ro

På en stor grund i Aars har KFS Boligbyg opført en moderne villa med fokus på de arkitektoniske detaljer. Her får børnefamilien masser af plads, udsigt over søen, gavmildt lysindfald og god akustik.

Troldtekt, private home Aars
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

I et vesthimmerlandsk nybyggerområde med store, varierende grunde ligger en villa, der adskiller sig fra det klassiske ­typehus. KFS Boligbyg har opført boligen, der med 173 kvadratmeter i ét plan er oplagt til familien med børn.

Virksomhedens egne arkitekter har slået stregerne til huset, der udvendigt har et varieret udtryk. Murstenene er suppleret af en garage i mørkt træ, og der er anvendt tegl i to farver, som giver et flot spil i facaden.

En anden af villaens kvaliteter er den varierede vinduessætning. Flere steder går vinduerne fra gulv til loft i en todeling, hvor der er et lille stykke væg imellem det store glasparti nederst og det smalle vindue øverst.

– Huset er designet, så det er orienteret mod syd og har store Velfac-vinduer. Dels for at skabe et godt lysindfald, dels for at sikre kig til søen fra så stor en del af huset som muligt, fortæller Kenneth Poulsen, salgs- og marketingchef i KFS Boligbyg.

Et sikkert valg til god akustik

Den ensidede taghældning og en overdækket terrasse er ­andre detaljer ved huset. Terrassens loft er beklædt med lyse Troldtekt akustikplader, der også er valgt i alle boligens indvendige rum: Det store køkken-alrum, de to børneværelser, kontoret, soveværelset, viktualierummet og de to badeværelser.

– Vi tegner hvert hus fra bunden med fokus på den gode lyd, og Troldtekt akustiklofter vinder virkelig, når det handler om at skabe den bedste akustik. For eksempel kan et gipsloft med akustikfelter ikke give samme effekt, især ikke i store rum med højt til loftet. Derfor bruger vi Troldtekt i omkring 80 procent af de boliger, vi opfører, siger Kenneth Poulsen. Det spiller også en rolle, at Troldtekt har dokumentation for at bidrage til bæredygtighed.

Visuelt er lofterne med til at bryde de rene, hvide flader. Det samme er enkelte af husets vægge, som er malet i en mørkeblå farve for at skabe en kontrast, som tilfører ekstra stil til den store villa.