Charmerende gemmested ved Begtrup Vig

På Djursland ligger et arkitekttegnet sommerhus i særklasse. Det store vinduesparti inviterer havets blå nuancer indenfor og lader roen sænke sig i det stilrene hus. Her udgør Troldtekt lofter det kontrastfyldte valg.

Troldtekt, Begtrup Vig
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

På en skråning i Begtrup Vig ligger familien Madsens sommerhus. Et charmerende gemmested, hvor der er mulighed for at trække stikket og nyde udsigten ud over Aarhus Bugt. I samarbejde med en arkitekt er huset blevet formet efter familiens ønsker, så det i dag kun er tag og ydermure, der står som oprindeligt.

Set fra vandsiden er facaden hvid og rolig. Fra landsiden møder tilkørende på den smalle, bakkede vej et rødbrunt, varmt mahogni-look. På denne side er vinduer og døre nemlig beklædt med den mørke træsort. Indendørs venter et tredje look. Her er alle døre, gulve og lister holdt i egetræ. Den røde tråd i de tre forskellige looks er brugen af kvalitetsprodukter og lysets lette adgang ind i rummene, der alt sammen bidrager til et stilfuldt og moderne sommerhus.

Troldtekt skaber sammenhæng

I alle husets rum er der monteret Troldtekt lofter, men også husets udhæng er dækket af de hvide akustikplader. På den måde er Troldtekt det gennemgående element, der skaber sammenhæng i hele huset. Også det tilhørende skur er beklædt med Troldtekt loftsplader.

– I sommerhuset har vi leget med at bruge lister til at give en god kant i forhold til Troldtekt loftet. Når nu vi har valgt massive egetræsdøre og egetræsgulv, er det vigtigt, at væggene og loftet er hvidt, siger ejeren, Søren Christian Madsen. 

Der er flere grunde til, at Søren Christian Madsen har valgt Troldtekt lofter til det arkitekttegnede sommerhus. Først og fremmest er Troldtekt produktet valgt for at tilføre huset et råt udtryk imellem de mange fine materialer. Akustikmæssigt har loftet også været en gevinst:

– Lydmæssigt gør Troldtekt loftet helt klart en forskel. Vores hus kunne ikke bære mere træ, og vi er meget tilfredse med resultatet, siger Søren Christian Madsen.