Behagelig lyd og indeklima i Benée Huse

Troldtekt, Benee Huse
Foto: Peter Beier

Benée Huse A/S bygger individuelle villaer, funkis- og skagenhuse med gennemtænkt arkitektur og fokus på godt indeklima. Firmaet anbefaler altid kunderne at få Troldtekt i lofterne – simpelthen fordi husene skal være rare at bo i. 

I Sabro nær Aarhus står en funkisvilla på 153 kvadratmeter. Huset er i dag solgt, men det blev oprindeligt bygget som et udstillingshus af Benée Huse som eksempel på, hvordan et af totalentreprenørens moderne, minimalistiske og velindrettede lavenergihuse kan tage sig ud. Et stort køkkenalrum og en stue med godt lysindfald i kraft af de store vinduespartier udgør hjertet af huset, mens den anden del af huset rummer tre store værelser.

Et godt indeklima hele vejen rundt

Firmaet vægter, at indeklimaet i deres huse er så optimalt som muligt. For sundhedens skyld og for oplevelsen af, at det er et rart hus at opholde sig i. – Det gælder hele vejen rundt. Malingen, vi bruger, er svanemærket, og på gulv- og loftsiden går vi efter indeklimamærkede produkter, siger Klaus Benée, direktør i Benée Huse A/S.

God akustik er ifølge Klaus Benée et centralt aspekt, når vi taler om at opnå et behageligt indeklima. – Til det formål er det vores oplevelse, at man ikke får noget bedre end Troldtekt. Vi anvender det efterhånden i mange af vores huse, og vi oplever også, at en del af vores kunder selv har fokus på vigtigheden af at have akustikken under kontrol, siger han.  

Sort skyggeeffekt og Troldtekt som rød tråd gennem huset

Benée bygger omkring 40-50 huse om året, og kunderne er kvalitetsbevidste folk, som ved, hvad de vil have. Derfor bruges der gedigne materialer fra gulv til loft, ligesom der i huset i Sabro er tilført elegante detaljer så som slanke fodlister, lækre dørgreb og karme uden gerikter. – En finesse i huset her er den sorte skyggekant langs lofterne. Det er en detalje inspireret af Friis & Moltkes udtryk, som giver en flot visuel design-effekt og en sammenhængende linje i huset, fortæller Klaus Benée og fortsætter: – På samme måde med lofterne som er beklædt med Troldtekt i alle rum. Det skaber stringens og rød tråd. Vi vil typisk anbefale, at man får det i samtlige rum fra start. På grund af de akustiske kvaliteter naturligvis, men også den visuelle effekt, det giver.