Rolige omgivelser for øjne og ører

Carsten og Dorthe ville gerne have en stilren bolig med god plads, der kunne danne en rolig og afslappende ramme for deres hverdag. Parret faldt derfor hurtigt for ejendommen lidt udenfor Lemvig med den storslåede udsigt over markerne og vandet.

Troldtekt, Bo Bramsen, Lemvig
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Parret allierede sig med arkitekt Bo Bramsen og tømrer- og snedkermester, Steen Stensgård, der også er certificeret akustikfagmand, og snart måtte den gamle bygning på grunden vige pladsen for parrets helt nye, 265 kvadratmeter store hus. Farver, materialer og indretningen går igen i samtlige af husets mange rum. Det gælder også lofterne, der alle er monteret med hvid Troldtekt i fin struktur, selvom Dorthe oprindeligt ville have haft et almindeligt, hvidt gipsloft.

”Vi diskuterede faktisk lofterne i et stykke tid, men vores ønske om et roligt lydmiljø herhjemme blev afgørende. Carstens og akustikfagmandens argumenter omkring risikoen for dårlig akustik i huset overbeviste mig om, at Troldtekt var den rigtige løsning. Og det var godt, at vi havde den slags diskussioner. Det betyder, at vi i dag har fået lige præcis de rammer, som vi drømte om”, siger Dorthe.