Renovering, der kan ses og høres!

Hos en familie i Aalborg har den seneste renovering af parcelhuset, været en fornyelse af boligen, der blev en overraskende positiv oplevelse.

Troldtekt, Boligrenovering Aalborg
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect MAA

Parcelhuset fra begyndelsen af 1970’erne har været familiens bolig de seneste 12 år og er de seneste år gradvist blevet renoveret med bl.a. efterisolering af tagetage og gulve samt nye vinduer. Huset er i to plan med entré, køkken, spisestue og børneværelser i underetagen, mens flere værelser og dagligstuen er placeret på overetagen, hvorfra der er en flot udsigt over Aalborg by.

Familien er glad for huset og beliggenheden i byen og har derfor forbedret boligen yderligere. Den seneste renovering betød, at en væg til køkkenet blev revet ned, etageadskillelsen blev tætnet, og gulvene taget op for at efterisolere og lægge nye trægulve og klinker. Samtidig fik familien løst deres akustikproblem i boligen, Troldtekt i ­extrem fin struktur blev løsningen. Familien fortæller:

”Det var voldsomt at få endevendt underetagen på den måde og svært at vide, om ændringerne ville forbedre boligen som forventet. Vi var især nervøse for den lave lofthøjde, man ­typisk har i en 70’er bolig. Men det har vist sig at fungere rigtig godt. Vi bruger mindre varme og har en meget bedre akustik. Det kan virkelig mærkes!”

Køkken og spisestue er adskilte rum, men åbningen er bred og giver en fin kontakt mellem rummene. Der er også indbygget en skydedør, der dog sjældent er i brug. De hvide lofter med Troldtekt i extrem fin struktur har forbedret akustikken mærkbart, men giver også et visuelt løft og en fin sammenhæng mellem rummene. Troldtekt er også anvendt i entréen, i trapperummet og på børneværelserne.