Bramming

Gæsterne holder sig ikke længere for ørerne, når de besøger familien Højlunds stilrene hjem ved Bramming i Vestjylland. Troldtekt uden på gipsloftet sluger de høje lyde, der før blev kastet rundt mellem boligens mange hårde flader. Desuden udgør det rustikke naturmateriale en hyggespredende kontrast til de mange hvide vægge.

Troldtekt private home in Bramming
Foto: Tommy Kosior

Det var ikke uden grund, at Elise og Per Højlund i 2010 fattede interesse for konkurrencen om et Troldtekt loft. Familien, der også tæller en lille datter og en glad gårdhund, havde nemlig store problemer med akustikken i det nybyggede drømmehus ved Bramming, som de flyttede ind i i 2007. Babyskrål og -begejstring, hundens gøen, klirrende bestik og almindelig hyggesnak i venners lag. Tilsammen brød hverdagens lyde roen i hjemmet, der med gipslofter til kip, gulve af stenfliser, store stålflader i køkkenet og flere vinduespartier fra gulv til loft har mange hårde flader, som kan kaste lyden rundt.

En markant forbedring

– Vores telefon måtte vi simpelthen flytte til et andet sted end køkken-alrummet. Når vi talte med venner og familie, troede de, at vi stod i en lagerhal, siger Per Højlund.
Både han og resten af familien mærker en markant forskel, efter håndværkere nu har monteret Troldtekt loftet oven på det eksisterende gipsloft. Loftet, som familien vandt ved at dele deres historie om dårlig akustik, er af typen Troldtekt akustik Plus, hvor bagvedliggende mineraluld bidrager til at sikre den helt rette og dæmpede akustik.

– Der er en meget kortere efterklangstid end tidligere – og gæsterne holder sig ikke længere for ørerne, når de er på besøg. Det er nemmere at høre hinanden tydeligt, og miljøet er i det hele taget mere roligt. Også selvom fjernsynet er tændt, eller vi arbejder i køkkenet, siger Elise Højlund og tilføjer:
– Vi synes også, at Troldtekt loftet er varmere og giver nogle hyggeligere rammer.

Fra chok til ’vov vov’

Per og Elise Højlund er enige om, at de fire dages byggerod under monteringen var en lille pris at betale for et hyggeligere og roligere hjem. Også familiens datter har taget godt imod det nye loft. Hun fik tidligere et chok, hver gang hunden gav lyd fra sig.– Nu siger hun bare ’vov vov’, fortæller Elise Højlund.