Brørup

I marts 2007 kunne Elin og Helge Hansen flytte ind i drømmeboligen; et nybygget hus på 190 kvadratmeter i Søparken i Brørup. Parret har selv tegnet en stor del af huset, og med lidt snilde - samt den helt rette middagsinvitation - lykkedes det dem også at blive enige om den sidste detalje.

Troldtekt private home in Brørup
Foto: Thomas Mølvig, arkitekt

– Det er det første hus, hvor vi selv har været med helt fra begyndelsen. Men gennem 26 år havde vi et gammelt hus, vi gik og rodede med at sætte i stand, så vi er ikke helt uvante med gør-det-selv arbejde, fortæller Helge Hansen. Han og hustruen Elin har selv tegnet de overordnede rammer for huset, men overladt selve konstruktionsberegningerne og rentegningen til den lokale arkitekt, Ole. F. Kristensen. Helge Hansen kalder det nye hus for en drømmebolig – men nu endte han selvfølgelig også med at få sin vilje, da det kom til den sidste detalje.

Hårde forhandlinger

– I det forhenværende hus havde vi Troldtekt plader på en del af vores lofter, blandt andet i en stor gang og entré samt i køkkenet, hvor vi havde klinker på gulvene. Jeg har altid været meget glad for de lofter, og den akustik det gav, så jeg ville også gerne have Troldtekt lofter i det nye hus. Desværre var fruen ikke helt tilfreds med lofternes udseende, smiler Helge Hansen.

Og han har grund til at smile. Helge havde ellers opgivet at vinde forhandlingerne om loftbeklædningen, men så blev han og Elin inviteret til et skæbnesvangert middagsselskab – skulle det vise sig. Elin faldt i snak med en Troldtekt-kender, der kunne fortælle om nye, smukt malede plader med en langt finere struktur. Det overbeviste Elin om, at Troldtekt alligevel var det rette valg til den nye bolig.

– De hvidmalede loftsplader er langt finere i spånerne og dermed langt pænere, end de plader vi havde i det forhenværende hus. Så nu er ikke bare akustikken, men også synet, meget tilfredsstillende, fortsætter Helge Hansen.

Bløde toner

I det nye hus har Elin og Helge Hansen valgt at have Troldtekt overalt – og det har de ikke fortrudt.

– Vi har ganske højt til loftet i huset, men vi har været samlet mere end 60 mennesker, uden at vi var det mindste generet af støjen – eller havde svært ved at høre hinanden, fortæller Helge Hansen.

Den inkarnerede Troldtekt-fan har naturligvis også fået installeret indbyggede højttalere i loftet i sit nye hjem.

– Højttalerpanelerne er indbyggede og skjulte i Troldtekt pladerne, så man ser dem overhovedet ikke. Og så giver de en dejlig blød lyd, fortæller en begejstret Helge Hansen.
– Men det er ikke kun os, der er imponerede. Vi har haft en dygtig tømrer til at sætte pladerne op, og det har han gjort meget flot. Så flot, at andre tømrere, der har været forbi og se loftet, har kommenteret og rost den utrolige symmetri. Og det er vel at mærke ikke helt enkelt at sætte loftsplader op med en 45 graders hældning i loftet, slutter Helge Hansen – der med mange års erfaring efterhånden har en del at have sin begejstring i.