Fra håndværkertilbud til hjemlig harmoni

Gennem halvandet år har Nadja Fischer og Thomas Krogh totalrenoveret hjemmet i Viby ved Aarhus. På deres Instagram-profil har parret delt både store og små fremskridt. Sideløbende har de medvirket i en programserie til DR.

Troldtekt akustiklofter i privatbolig
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Det krævede gåpåmod og gode idéer, da parret Nadja Fischer og Thomas Krogh overtog nøglerne til deres nye hjem. En murermestervilla med perfekt beliggenhed i Viby ved Aarhus – men også med så alvorlige sætningsskader, at huset kunne falde sammen når som helst.

– Det var et bevidst valg at købe et håndværkertilbud. Thomas er tømrer, og vi vil gerne sætte vores eget præg på huset. Vi begyndte i kælderen, men her kunne vi kun understøbe en meter ad gangen af fare for, at huset ville styrte sammen, fortæller Nadja Fischer.

Med tålmodighed og håndsnilde fik de færdigrenoveret kælderen, og parret er flyttet ind i den, mens de renoverer de øvrige etager. Kælderetagen svarer til en etværelses lejlighed, som de på længere sigt planlægger at bruge til udlejning.

Interesserede kan følge med i processen på parrets Instagram-profil @bygoghyg, hvor de poster før-, under- og efterbilleder og beskrivelser. DR har også – til en ny programserie – fulgt dem og fem andre par i renoveringsarbejdet.

 

Farver og organiske materialer

Husets grundplan lyder på 64 kvadratmeter, og der er tre etager med skråvægge på øverste sal. Helt fra begyndelsen har parret, der oprindeligt er fra Vestjylland, været bevidst om at vælge materialer, som er miljørigtige og sikrer et godt indeklima. Samtidig har de været meget opmærksomme på æstetikken.

– Vi vil gerne bevare den originale ånd, som er i en ældre murermestervilla. Samtidig er vi glade for farver og vil derigennem skabe kontraster til det grove betongulv, loftets rustikke struktur og de pudsede vægge. Det giver varme, skaber harmoni og gør det hjemligt, lyder det fra Nadja Fischer, som finder inspiration på sociale medier, hvor hun følger med i de nyeste indretningstendenser.

Til kælderens loft er der valgt en mørkegrå variant af designloftet Troldtekt line med langsgående spor i overfladen. Loftet er et træprodukt, der harmonerer med parrets fokus på miljø og organiske materialer. Nadja Fischer fortæller, at de forventer at installere Troldtekt akustiklofter på de øvrige to etager, når de kommer dertil i renoveringsprojektet. Formentlig af typen Troldtekt contrast (produkt udgået) pro med lister i egetræ.

– Til at begynde med var det Thomas, der faldt for Troldtekt lofterne, men da jeg så udvalget af designløsninger, var jeg helt med på idéen. Nu hvor loftet er sat op, er vi begge meget tilfredse. Ud over at det rent æstetisk bidrager til rummet, kan vi mærke stor forskel på akustikken. Der er mange hårde flader, og nu har vi fået en langt bedre klang i rummet. Man kan høre stor forskel på før og efter, siger Nadja Fischer.