Energieffektiv privatbolig med multifunktionel underetage

Stueetagen i dette store nybyggede hus tæt på centrum af den tyske by Heilbronn byder på masser af muligheder for at leve et aktivt liv, slappe af og holde store familiefester.

Troldtekt akustikplader har unikke lydabsorberende egenskaber og sikrer god akustik i f.eks. private boliger
Foto: Olaf Wiechers

Med dette store, moderne hus på en parklignende, grøn grund centralt i Heilbronn har bygherrerne fået opfyldt deres største boligdrømme. Det er ikke kun husets smukke arkitektur, der vækker opsigt. Også husets konstruktion som et nulenergihus gør, at det har en masse spændende løsninger at byde på. Et eksempel er underetagen, som har meget lidt med en almindelig kælder at gøre.

Plads til fysiske aktiviteter og fester

I den store lyse underetage med vinduespartier fra gulv til loft er der god plads til gymnastik i "klatrejunglen" med ringe, trapez og reb, som er fastgjort til loftet over to gymnastikmåtter. Derudover er der et større opholdsområde med sofa og sækkestole.

Det store rum er desuden udstyret med et moderne køkken med vinkøleskab, og der er integreret yderligere vinflaskeholdere i træbeklædningen på væggen – en løsning, der både vækker opsigt og fungerer som et designelement. Det store rum egner sig perfekt til familiefester af enhver art, private og professionelle møder samt legeaftaler for børnene, og det fungerer samtidig som et fristed med nem adgang til haven og det store uderum.

Troldtekt akustikplader giver loftet karakter

Lofterne i boligens rum er beklædt med akustikplader, som ikke kun giver en fantastisk akustik, men også passer perfekt til de lyse møbler, det grå gulv og det lyse træ på væggene.

Mens der i det bageste område, hvor køkkenet og siddeområdet er placeret, er monteret loftsplader med en rolig overflade i hvid, er loftsområdet ud mod de store vinduespartier udstyret med designløsningen Troldtekt line design. Her er der monteret lange smalle lysbånd i loftspladerne, hvilket giver loftet en markant visuel karakter.

På loftet i det store, lyse afslapnings- og fitnessrum er der monteret hvide Troldtekt akustikplader. Her er der god plads til at slappe af efter en gang træning – enten i glassaunaen eller i den hyggelige sofa eller stol med udsigt til haven. Akustikpladerne passer perfekt til det lysegrå gulv samt de lysebrune og hvide vægge, og de bidrager til en rar og behagelig atmosfære i huset.