Komfort til op under taget

For en ung familie i den nordlige udkant af Nürnberg i Tyskland er drømmen om et åbent, lyst og moderne hjem gået i opfyldelse.

Huset med et boligareal på godt 200 m2 fordelt på to etager har et sadeltag med flad hældning og ligger på en 626 m2 stor grund tæt på skoven Neunhofer Forst. Det konventionelt konstruerede hus har fuld kælder og er bygget med varmeisolerende mursten. Mens kælder- og stueetagens lofter er lavet af armeret beton, er loftskonstruktionen på første sal, som også fungerer som loft for dele af stueetagen, lavet af træ og beklædt med træbetonplader.

 

Udsigt til himlen fra spisestuen

En jordvarmepumpe og et centralt ventilationssystem sikrer sammen med 3-lags termoruderne i vinduer og døre en effektiv energiudnyttelse, behagelig varme og maksimal komfort. Der er gulvvarme i hele huset. Husets åbne karakter understreges især af det høje loft, der når helt op til taget. Fra spisepladsen, der forbinder det moderne køkkenlandskab med det generøst designede opholdsområde med pejs, er der helt fri udsigt til himlen gennem to ovenlysvinduer.

 

Enkelt, stramt design i sort og hvid

De store vinduespartier, der strækker sig fra gulv til loft, giver et fantastisk lysindfald. De mørke vinduesrammer og det mørke køkken danner en smuk kontrast til betongulvene og de lyse træparketgulve, de hvide vægge, trædørene med en højde på 2,38 m og trætrappen op til øverste etage, som er delvist afskærmet med glas ned mod underetagen. De mørke loftsmonterede lamper og de frit svævende smalle pendler over spiseområdet står ligeledes i effektfuld kontrast til husets overvejende hvide flader.

De hvide Troldtekt® line-akustikplader i loftet på første sal fuldender det æstetiske udtryk.