Drømmehus beliggende på en skråning

I det moderne enfamiliehus i Mittelfranken, der tilhører et ungt par, imponerer især det sorte akustikloft installeret lige under loftskonstruktionen.

Loftsbeklædning med akustikplader fra Troldtekt i private hjem

Et ungt par i Reichenschwand demonstrerer, hvor fantastisk det er, bogstaveligt talt at bygge noget op sammen og samtidig få lejlighed til at realisere sine boligdrømme. På en skrånende grund på ca. 912 kvadratmeter i den lille kommune Nürnberger Land i Mittelfranken har parret fået opfyldt deres helt personlige drøm om et enfamiliehus – og i øvrigt selv udført en stor del af arbejdet.

 

Et moderne energikoncept

Nybyggeriet i to etager med kælder og pudset facade i lys porebeton og sadeltag inkluderer et moderne og bæredygtigt energikoncept, der omfatter solcelleanlæg, varmepumpe samt vandbåren ovn og gulvvarme.

De rummelige værelser er fordelt over et boligareal på 203 kvadratmeter, hvor ejerne har lagt både parket og fliser.

 

Åbent opholdsområde med en fantastisk udsigt

Husets absolutte centrum er det lyse, åbne og højloftede opholds- og køkkenområde med loft til kip. Ud over vinduer, der går helt ned til gulvet i husets sider, byder gavlsiden med sin glasvæg helt ned til gulvniveau på en fantastisk udsigt ud over landsbyen ovenfra.

Det moderne køkken er placeret centralt i rummet direkte over for ovnen, der er beklædt med store hvide plader. Det fritstående element med komfur og en eksklusiv, hvidmarmoreret arbejdsflade er beklædt med lyst træ ind mod opholdsområdet. Den lidt mørkere flisebelægning i trælook skaber en smuk kontrast til de hvide vægge og vinduesrammer og møblerne holdt i overvejende lyse farver.

 

Det mørke loft er et kreativt islæt

Et stærkt designelement udgøres af loftsbeklædningen, som parret selv har monteret. De sorte akustikplader opdelt af den synlige kip består af designløsningen V-Line, der er anvendt på de to skrå loftsflader. De dekorative fræsede riller, der ligner løbende linjer, giver loftsfladerne karakter og forlener rummet med sin helt egen charme. Det minimalistiske designkoncept understreges desuden af en ophængt, omløbende lysinstallation.