Ejstrupholm

En annonce for akustikplader med indbyggede højttalere gav anledning til, at landmand Christian Østergaard rettede henvendelse til Troldtekt. Nu sidder der Troldtekt overalt i familiens nye, stråtækte sommerhus ved søen i Ejstrupholm.

Troldtekt private home in Ejstrupholm
Foto: Tommy Kosior

Fra hjemmet ved Ejstrupholm nyder ægteparret Karen og Christian Østergaard udsigten over den lokale sø, der ligger blot 30 meter fra baghaven. Det har de gjort siden 2006, hvor deres nye sommerhus stod klar til indflytning. Et hus, som ægteparret selv har tegnet og bygget – med hjælp fra deres søn. Egentlig består sommerhuset af to parallelle bygninger, der er forskudt af hinanden og forbundet med en gang. I den ene bygning ligger selve stuehuset, mens den anden bygning blandt andet består af et fritidsrum med plads til at væve og spille på instrumenter.

Luft om ørerne

Ud af husets 300 kvadratmeter er hele 100 kvadratmeter åbnet til kip. Et vidnesbyrd om, at familien godt kan lide at have luft om ørerne. Men samtidig en løsning, der kan give problemer med dårlig rumklang og støj. Især når man tager de høje vinduer og hårde travertingulve med i betragtningen.

– Først havde vi forestillet os, at der skulle gipsplader i loftet. Men så så vi en annonce for Troldtekt med indbyggede højttalere. Og da vi er meget musikinteresserede, besluttede vi os for at besøge et Troldtekt show­room. Her hørte vi lydprøver på henholdsvis et gipsloft og et Troldtekt loft – og der var en verden til forskel, siger Christian Østergaard.

Harmonisk lyd

Når familien går i fritidsrummet, er det ofte for at høre musik eller spille på de instrumenter, der vidner om en årelang passion for gode harmonier. Her kommer Troldtekt virkelig til sin ret.

– Med Troldtekt opleves musikken anderledes. Den er så klar og fin – helt uden forvrængninger. Man mærker det også, når man bare snakker og færdes. Al støj er væk. Det er meget behageligt, siger Christian Østergaard, der kender flere, som har fået installeret pladerne efter at have oplevet den gode lyd på egen krop hos familien.

– Monteringsmæssigt er Troldtekt også meget konkurrencedygtigt, fordi det er så nemt og hurtigt at sætte op, fortsætter han.