Drømmehus med boggalleri

I en helt speciel energieffektiv bungalow i Schmalfeld i Slesvig-Holsten udnyttes pladsen på raffineret vis helt op til loftet.

Inspiration til akustikløsning med lofter fra Troldtekt i privatbolig

Drømmen om en energibesparende bolig på landet går i opfyldelse i den lille by Schmalfeld i den tyske delstat Slesvig-Holsten. Her er der på en 1.200 kvadratmeter stor grund skabt et energibesparende hus i bungalowstil med luft til vand-varmepumpe og solcelleanlæg på taget, som ved første øjekast ligner en toetagers bygning, men faktisk kun har én etage. Parcelhuset med fladt valmet tag og lys træfacade imponerer med en stor, næsten hushøj vinduesfacade, der blandt andet giver frit udsyn til haven.

Kombineret opholds- og køkkenområde med galleri

Husets store, lyse rum er fordelt på i alt 184 kvadratmeter. Husets hjerte er det kombinerede køkken- og opholdsområde med vinduespartier på begge langsider, der strækker sig fra gulv til loft, og udgang til to terrasser på hver sin side og den fine have.

Et blikfang i det åbne levende landskab er boggalleriet med læsehjørne på "TV-væggen", som er forbundet med stuen via en åben vindeltrappe.

Effektfulde kontraster

De smukke trægulve med gulvvarme er kombineret med trævinduer i antracit og møbler i træ og mørkt metal. De pudsede vægge, som er malet med let, åndbar silikatmaling, danner en vellykket kontrast til møblerne og skaber et sundt indeklima på grund af materialevalget. Det samme gælder akustikloftet med linjestruktur fra Troldtekt, som også understøtter kundens ønske om at bygge så energieffektivt og bæredygtigt som muligt.