Loftet som én stor flade

Familiens bolig stod overfor den helt store renovering og udvidelse. Og dermed var der mange valg at tage i forhold til materialer og det arkitektoniske udtryk. Resultatet er en bolig, som nu hænger bedre sammen rumligt og med stor respekt for husets originale stil.

God akustik og sundt indeklima i hjemmet med akustiklofter fra Troldtekt
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Parcelhuset fra 1960’erne har gennemgået flere tilbygninger, men med denne gennemgående indsats har familien endelig fået en stor stue, som binder huset sammen og giver en fin kontakt til haven.

”Det har været fristende at vælge et nyt udtryk til huset, men vi har valgt at holde fast i de gule tegl indenfor og den sorte stærnkant på facaden”, fortæller Sara Brandi.

Familien valgte designløsningen Troldtekt line i hvid på alle lofter i huset undtaget i det ene badeværelse, hvor der er monteret sort Troldtekt line. Her har familien ønsket en anderledes intens spastemning.

Kontinuerlig præcision

Med designløsningen Troldtekt line har familien valgt et akustikloft, som opleves som én stor, sammenhængende flade fremfor sammensatte plader. Troldtekt line har fræsede, langsgående spor med samme afstand, og ved sammenstilling af pladerne fortsætter sporene.

Linjerne i akustikpladerne giver et præcist og elegant udtryk, der passer til det modernistiske 1960’er hus. Samtidig opleves loftet som meget stofligt og levende, når man ser på tværs af linjerne. En meget fin detalje, fortæller Sara Brandi.

Familien er i det hele taget glade for loftet, der også understreger stuens åbne og minimale indretning, og den akustiske virkning har været så effektiv som forventet. Huset har bådet fået akustisk og æstetisk ro!